Sætres beste aksjetips

Publisert: 1. april 2008 kl 15.16
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Sætre beholder Blom, Yara og Deep Sea Supply, og tar inn Seadrill og sjømatprodusenten Lerøy. Songa og Data Respons ryker ut.

Her er den nye porteføljen:

  • Blom
  • Yara
  • Deep Sea Supply
  • Lerøy
  • Seadrill

Her er begrunnelsen:

Blom (BLOM) besitter unike databaser av kartdata og har utviklet applikasjoner for GPS med ekte bilder i stedet for tradisjonelle kart. Med denne teknologien har Blom en unik posisjon innenfor et marked i sterk vekst, og selskapet burde også være en attraktiv oppkjøpskandidat.

Yara (YAR) nyter godt av høye priser på jordbruksprodukter, noe som blant annet medfører økt etterspørselen etter kunstgjødsel fra Yara. Økt fokus på biodiesel er også en positiv driver for selskapet.

Deep Sea Supply (DESSC) er vårt beste bet innenfor et sterkt supplymarked der selskapet har eksponering mot spotmarkedet i tillegg til lengre kontrakter. Et stort nybyggprogram og levering av disse bør kunne fungere som kurstriggere i tiden fremover.

Saken fortsetter under annonsen

Lerøy (LSG) er et veldrevet sjømatselskap med en verdensomspennende virksomhet. Selskapet har ingen eksponering mot et trøblete fiskeklima i Chile.

Seadrill (SDRL) har et stort nybyggingsprogram og er meget eksponert mot et knallsterkt riggmarked spesielt innen dypvannssegmentet. I tillegg fører selskapet en ekstremt aksjonærvennlig politikk, og det er utsikter for store utbytter.

Se alle porteføljene her.