138429234_hakon.jpg

Sætre: Unik teknologi og emisjon

Publisert: 13. januar 2010 kl 13.01
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Portføljeforvalter Håkon H. Sætre i Delphifondene trekker frem betydningen av teknologi og en gjennomført emisjon som årsak til at han går videre med seismikk-selskapet, Seabird Exploraion i første runde av Børsspeilet.

Han forteller at Seabird Exploration (SBX) i tillegg til tradisjonell 2D-seismic også besitter en unik OBN-teknologi.

- Teknologien er meget effektiv for kartlegging av produserende felt. Selskapet opplever stor interesse og meget gode marginer for OBN-teknologien, og har nylig gjennomført en emisjon for å styrke balansen og for å reise et nytt OBN-crew, sier han.

Her er resten av Sætres portefølje i runde 1 av Børsspeilet:

Acergy (ACY) leverer ingeniør og anleggstjenester for offshore, olje og gassindustrien. Selskapet har en solid posisjon i dette markedet som har kommet markant ned, men som garantert vil komme tilbake.

Saken fortsetter under annonsen
Yara (YAR) har kommet sterkt tilbake fra bunnen på forventninger om at gjødselsprisene skal begynne å stige. Lave kornlagre og kapasitetskutt er til fordel for selskapet og vi tror oppgangen vi har sett den siste tiden vil fortsette.

Questerre Energy (QEC).Selskapet har viktige eierandeler i et meget lovende skifergassfelt i Canada, et segment som har blitt verdsatt høy gjennom ulike oppkjøp den siste tiden. Det er ventet resultater av prøveboring i løpet av februar.
Saken fortsetter under annonsen

Clavis Pharma (CLAVIS)er et pharmasiselskap som har vist meget lovende resultater innenfor videreutvikling av eksisterende medisiner ved bruk av sin Lipid Vector Technology. Avtalen med amerikanske Clovis verifiserer teknologien og sikrer videre utvikling av medikamenter.