138428621_hakon.jpg
Håkon Hovengen Sætre, porteføljeforvalter, Delphi Fondene.

Sætre: Solid sluttspurt

Publisert: 18. desember 2009 kl 12.56
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Med en stødig og jevn utvikling i sin Børsspeilportefølje gjennom hele 2009, seiler Håkon Sætre opp på andreplass i den siste runden i konkurransen.

Gevinsten i runde 21 ble 5491 kroner, samlet avkastning endte på 95 574 kroner, og Delphi-forvalteren har nesten doblet verdien på sin Børsspeilpotefølje i 2009.

Klart bedre enn Oslo Børs sin hovedindeks som har lagt på seg 64 prosent i samme periode.


Frem til januar neste år, mener Sætre at følgende aksjer er verdt å holde på.


Dette er Håkon Sætres "Juleportefølje":

Saken fortsetter under annonsen

Royal Caribbean Cruises (RCL) fremstår attraktiv og med høy operasjonell gearing mot økt privat forbruk. Etter en periode med kraftig marginpress som følge av lav etterspørsel er reprisingspotensialet stort etter hvert som marginene bedrer seg i takt med den amerikanske økonomien


Seabird Exploration (SBX) er et seismicselskap som i tillegg til tradisjonell 2D-seismic også besitter en unik OBN-teknologi som er meget effektiv for kartlegging av produserende felt. Selskapet opplever stor interesse og meget gode marginer for OBN-teknologien, og har nylig gjennomført en emisjon for å styrke balansen og for å reise et nytt OBN-crew.

Norsk hydro (NHY) er et spill på aluminiumsprisen, som igjen i stor grad er et spill på verdensøkonomien. Aluminium ser sterkt ut om dagen og Hydro er billig hvis man legger til grunn en normalisering av inntjeningen.


Petroleum Geo-Services (PGS) er inne i en tøff periode i seismikkbransjen, men drar nytte av relativt nye og attraktive skip. Aktiviteten i bransjen er i ferd med å ta seg opp og vi tror selskapet er en attraktiv investering mot sektoren.

Saken fortsetter under annonsen

Clavis (CLAVIS) jobber med å tilsette fettsyrer til eksisterende kreftmedisiner for å forbedre virkningen av disse, og selskapet har kommet langt på dette feltet. Nylig signerte selskapet en meget lukurativ avtale med et amerikansk selskap, som både sikrer cashflow i fremtiden og befester selskapets teknologi.


Her finner du alle "Juleporteføljene"

Resultater: Børsspeilet 2009.

Saken fortsetter under annonsen

(Anbefalingene gjelder frem til 06.januar 2010).