138372895_hakon.jpg

Sætre holder koken

Publisert: 2. september 2008 kl 15.22
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Tre av fem aksjer i Sætres portefølje steg i kurs, men gevinsten i denne runden ble bare på 167 kroner.
Utslagsgivende i negativ retning var Blom som i løpet av de siste to ukene har falt fra 41,11 kroner til 39,21 kroner. Men Delphi-forvalteren velger å ta med Blom også i den nye runden.
I positiv retning trakk Yara som er opp fra 309,29 til 327,78 kroner siden sist.

Her er Håkon Sætres nye portefølje:

Blom (BLOM): Besitter unike databaser av kartdata og har utviklet applikasjoner for GPS med ekte bilder i stedet for tradisjonelle kart. Med denne teknologien har Blom en unik posisjon innenfor et marked i sterk vekst, og selskapet burde også være en attraktiv oppkjøpskandidat.

Yara (YAR): Nyter godt av høye priser på jordbruksprodukter, noe som blant annet medfører økt etterspørselen etter kunstgjødsel fra Yara. Økt gjødsling star i dag som en av flere løsninger på matvarekrisen.

Songa Offshore (SONG): Er en riggoperatør som eier og driver fire halvt nedsenkbare borerigger og ett boreskip. Selskapet har ingen nybyggrisiko og er godt posisjonert i mellomsegmentet innen flytende rigger.

Seadrill (SDRL): Har et stort nybyggingsprogram og er meget eksponert mot et knallsterkt riggmarked spesielt innen dypvannssegmentet. I tillegg fører selskapet en ekstremt aksjonærvennlig politikk, og det er utsikter for store utbytter.

Norske Skog (NSG): Har nylig sluttført salget i Korea og har dermed fått en etterlengtet reduksjon i gjelden. Samtidig har det blitt kuttet mye kapasitet internasjonalt og man ser antydninger til høyere priser, ledet av prisstigning i USA.

Saken fortsetter under annonsen

Se alle de nye porteføljene her.

Se resultatene av siste runde her.