138376840_gunna.jpg
Daglig leder Gunnar Holen i Corporate Advice and Research.

Satser på gull og diamanter

Publisert: 8. januar 2008 kl 14.40
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Gunnar Holen er daglig leder i Corporate Advice & Research, CAR, og satser på følgende aksjer i første runde av Børsspeilet:


YAR: Vi mener at gjødeselmarkedet er inne i en langsiktig oppgangsykel. Vi forventer høyere etterspørselvekts enn normalt både som en konsekvens av økt dyrking for Biobrennstoff og for bedrede levekår og derav økende behov for kjøtt og fjærkre i den tredje verden. Estimatene for Yara vil justeres opp fremover etterhvert som analytikerene tar inn over seg de sterkere gjødselprisene.

RGT: Vi tar med Rocksource i vår portefølje etter at selskapet rapporterte om at en produksjon i USA på 2 000 fat/dag vil bli nådd allerede denne måneden. Dette målet skulle opprinnelig nåes ved årslutt 2008. Vi forventer betydelig reserveoppgraderinger noe som kraftig øker våre verdiestimater. Løftes contigent reserver til P1 og P2 reserver kan vi se en verdiøkning her på NOK1 per aksje. RGT har sagt at de ved årsskiftet 2007/08 ville inngå en større farm inn avtale basert på deres EM modellerings og tolknings kapasitet. Vi forventer at en slik avtale kan være nært forestående. Dette vil i så tilfelle bli en viktig trigger for aksjen.

CRU: er det fremste spillet på gullprisen på Oslo Børs og vi forventer at tilbuds/etterspørselsbildet vil presse gullprisen høyere. Selskapet nærmer seg produksjonsoppstart på LEFA og vil i år mangedoble sin produksjon. Selskapet er priset med meget stor rabatt til sine peers. Det er også verd å merke seg at selskapets 2 største aksjonærer nylig har økt sine aksjebeholdninger.

Saken fortsetter under annonsen

IGE: Vi mener at aksjen har falt urettmessig mye den senere tid. I 2008 vil selskapet komme i gang med alluvial produksjon av diamanter i Angola og småskala produksjon av gull i Kenya. Dette vil gi en reprising av aksjen.

(Gunnar Holen eier 4,3 millioner aksjer i IGE).

Her er de nye porteføljene.