Rock'n'roll Street
De viktigste indeksene på Wall Steet åpnet med at fall på mellom 0,3 og 0,6 prosent i løpet av den første timen, etter at Apple og Amazon.com hadde kommet med negative resultatvarsler. I tillegg faller etterspørselen etter varige goder (durable goods ) for tredje måned på rad, og salget av nye boliger faller til det laveste på 16 år.
Men etter halvannen times handel snur stemningen totalt.
Ifølge Bloomberg News var det uttalelser fra Merrill Lynch-sjefen John Thain som utløste et rally i finanssektoren.
Finansrally
John Thain skriver i en børsmelding at USAs største meglerhus ikke kommer til å kutte i utbyttet til aksjonærene i dette kvartalet, og opprettholder guidingen på 35 cent per aksje.
Thain opplyser videre at Merrill ikke har planer om å skille megerhuset fra investeringsbankvirksomheten, eller selge sine 49,8 prosent av finansfortaket BlackRock.
Merrill har heller ingen intensjoner om å selge sin passive eierpost på 20 prosent i Bloomberg LP.
Merrill Lynch er opp nesten 5 prosent, og veier tungt i finanssektoren.
Finansaksjene får også hjelp av forsikringsselskapene Aflac, Travelers Cos og AIG. De to førstnevnte leverer kvartalstall som er bedre enn forventet, mens verdens største forsikringsselskap, American International Group (AIG), surfer på bølgen og stiger rundt 5 prosent.
S&P's 500 Insurance Index er opp 3,5 prosent.
Teknorally
Direktør Dave Rovelli hos Canaccord Adams mener det er teknologisektoren som driver markedet opp i dag.
Apple-aksjen er opp over 1 prosent etter at investorene har fått tygget litt på tallene. Microsoft legger frem tall etter børsslutt, men markedet forventer gode tall og teknokjempen er også opp om lag 1 prosent.
- Vi ser et tekno-ledet rally, sier Rovelli til CNNMonet.com. - Apple-resultatet var godt, selv om fremtidsutsiktene ikke var det. Microsoft er forventet å presentere et "blowout" kvartal, sier han og legger til at stemningen (sentimentet) i markedet fortsetter å bedres, som det har gjort i løpet av den siste måneden.
- I stedet for å se etter unnskyldninger til å selge seg ut, som folk har gjort i en måned eller to nå, ser folk nå etter unnskyldninger for å presse markedet høyere, sier Dave Rovelli.
U-sving med Ford
Verdens tredje største bilprodusent, Ford Motor, legger frem et overskudd på 100 millioner dollar, eller 5 cent per aksje.
Analytikerne hadde forventet hadde forventet et tap.
Ford-sjef Alan Mulally har kuttet arbeidsstyrken i Nord-Amerika, og tredoblet salget i Europa. Investorene tar dette som et tegn på at Mulally er i ferd med å lykkes med sin snuoperasjon og sender aksjen opp nesten 10 prosent.
General Motors følger etter i dragsuget og er opp 7 prosent.
Sprikende makrotall
Det amerikanske handelsdepartementet opplyser torsdag at etterspørselene etter varige forbruksgoder (durable goods ) falt med 0,3 prosent i mars, for tredje måned på rad.
Økonomene hadde forventet en null-vekst.
En annen rapport viser at salget av nye boliger falt 8,5 prosent siste måned, til det laveste nivået på 16 år.
Og en tredje rapport viser at tallet på førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd overraskende falt til det laveste på to måneder forrige uke.
- Produksjonen blir holdt oppe av en sterk global økonomi, svak dollarkurs og det faktum at forretninger fremdeles er profittabelt, sier makroøkonom Gus Faucher hos Moody's Ecomomy.com.
- Svakheten vil være konsentrert i boligsektoren, sier Faucher.
Stemningen bedres
Konsensus synes å være at stemingen bedres dag for dag på Wall Street, til tross for de voldsomme svingningene.
- Folk begynner endelig å slappe av, bli litt roligere i forhold til utsiktene for aksjemarkedet, sier investeringsdirektør Chuck Lieberman hos Advisors Capital Management til MarketWatch.com.
- Riktig eller ikke; folks oppfatning er at vi har sett det verste. Mentaliteten er å putte pengene tilbake i arbeid i markedet, sier administrerende direktør Michael James hos Wedbush Morgan Securities til Bloomberg News.
StatoilHydro er ned 0,3 prosent på NYSE torsdag, Frontline er opp 1,6 prosent.
Her er kveldens nøkkeltall:
Standard & Poor's 500 er opp 1,18 prosent.
Dow Jones er opp 1,30 prosent.
Nasdaq Composite er opp 1,53 prosent.
Nasdaq Other Financial er opp 3,54 prosent.
Oljeserviceindeksen, OSX , er ned 1,63 prosent.
Volatilitetsindeksen, VIX , er ned 4,84 prosent.
Olje og gull markert ned
WTI-oljen omsettes for 115,89 dollar fatet - ned 2 dollar og 41 cent.
Gull omsettes for 889,40 dollar per unse - ned 19 dollar og 60 cent.
En dollar noteres i øyeblikket for 5,0956 kroner. En euro noteres til 1,5668 dollar.