138371664_bank_.jpg

Orion: - Bankene snart insolvente

Publisert: 21. januar 2009 kl 10.59
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

I Dagens Analyse fra Orion Securities tar meglerhuset for seg DnB NOR som Stig Myrseth & co anbefalte salg av i forrige uke.
- Siden har kursen kollapset. På dagens nivå heller vi imidlertid mot at aksjen er blitt straffet nok og at den er en rekylkandidat - i alle fall i det korte perspektivet, skriver Orion-analytikerne.

Det profilerte meglerhuset skriver videre at det ennå er for tidlig med langsiktig aksjekjøp i SAS, men anbefaler kortsiktig tradig-kjøp med stop-loss 10 prosent under kostpris.

Rekyl?

- DnB NOR handles for tiden til en pris/bok-faktor på 0,26. Det representerer en rabatt på 30 prosent i forhold til det nordiske bransjegjennomsnittet. Av faktorer som kan bidra til en rekyl, kan nevnes:

* Norske myndigheter vurderer nye støttetiltak. Det diskuteres blant annet å åpne opp for større bruk av hybridkapital, noe som vil redusere behovet for egenkapital.

* Videre venter vi en relativt god Q4-rapport. Denne vil kunne bidra til å roe nervene og dempe emisjonsfrykten.

I fritt fall

Saken fortsetter under annonsen

Men Orion Securities tror ikke problemene i banksektoren vil være over med det første.
- Både norsk økonomi og verdensøkonomien er i fritt fall, og vedvarer dette, er det åpenbart bare et spørsmål om tid før alt av banker er insolvente, avslutter Orion-analytiker.

Men alle er ikke like pessimistiske. Les Snart går alt bedre.

På Oslo Børs faller DnB NOR videre onsdag, og er i skrivende stund ned 9,28 prosent.

Følg DnB NOR på børsen her.