138380044_oslob.jpg

Opptur i Oslo

Publisert: 27. september 2007 kl 11.10
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Gode bevegelser i både USA og Asia hjelper på i dagens handel på Oslo Børs.

Hovedindeksen reagerte med et hopp opp 0,7 prosent rett etter åpning, men har etter litt over en time med handel moderert seg til en gevinst på rundt 0,4 prosent.

Blant de mest omsatte er det i hovedsak Acergy som trekker ned. Offshore-selskapet er ned over 1,6 prosent i dag. Statoil og Telenor viser også negativ utvikling, sistnevnte faller rundt 0,5 prosent, mens Statoil er ned 0,14 prosent.

Blant de mest omsatte er det også hyggelig lesing. Dnb Nor stiger 1,6 prosent. Dette skjer samme dag som det har kommet nye rykter om storkjøp i banknæringen. Svenske SEB skal være på utkikk etter den svenske stats eierpost i Nordea. Banker verden over har også fått en vesentlig smell i løpet av den siste tidens turbulens i finansmarkedet. I går kom nyheten om at Warren Buffet vurderer å kjøpe seg inn i kriserammede Bear Stearns. Dette blir tolket som et positivt signal for hele næringen.

Vinnerlisten har i dag blitt preget av Apptix. Primærinnsider Atle Lygren i selskapet meldte i dag om salg av 1,2 millioner aksjer i selskapet. Aksjen har etter hvert moderert seg fra en gevinst på seks til rundt tre prosent.

Gårsdagens store vinner, Blom, er ikke fullt så fartspreget i dag. Aksjen steg over 15 prosent i går, og flere medier nevnte blant annet aksjens opptreden i Økonomisk Rapports Børsspeilet som en grunn til kursoppgangen. Det skal det nødvendigvis ikke ses bort i fra, men vi i redaksjonen vil også informere om at Blom er på investorpresentasjon i USA for tiden med et norsk meglerhus. Dette kan også ha bidratt til oppsvingen.

I dag er aksjen opp 3,48 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Oljeprisen holder seg sterk. I skrivende stund handles ett fat brent olje for levering i november for 78,09 dollar. Den amerikanske WTI-oljen handles for 81,180 dollar.

Dollaren fortsetter for øvrig fallet ovenfor euroen, i dag tidlig falt valutaen til sitt laveste ovenfor euro da kursen stod i 1,4140 dollar. Det ventes fortsatt dårlige tall fra det amerikanske boligmarkedet når salgstallene slippes i dag rundt klokken 16.00, dette legger press på dollaren.