Nykommerens valg

Publisert: 8. januar 2008 kl 14.12
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Håkon Hovengen Sætre tar over etter Stig Tønder som kom på andre plass i Børsspeilet 2007 med en avkastning på 52,6 prosent.

Sætre satser på følgende aksjer i sin første runde i konkurransen:


Data Respons (DAT) er et teknologiselskap som leverer innebygde dataløsninger for styring av kundenes produkter innen offshore, telekom og industri. Selskapet er godt posisjonert, etterspørselen etter produktene er høy og selskapet har en stor ordrereserve.


Blom (BLOM) besitter unike databaser av kartdata og har utviklet applikasjoner for GPS med ekte bilder i stedet for tradisjonelle kart. Med denne teknologien har Blom en unik posisjon innenfor et marked i sterk vekst, og selskapet burde også være en attraktiv oppkjøpskandidat.


Yara (YAR) nyter godt av høye priser på jordbruksprodukter, noe som blant annet medfører økt etterspørselen etter kunstgjødsel fra Yara. Økt fokus på biodiesel er også en positiv driver for selskapet.


Roxar (ROX) er en teknologileverandør til offshorenæringen, og leverer teknologi innen flerfase- og gassmålere, samt sand- og slitasjemåling i rør. Selskapet kan sies å være typisk sensyklisk innen sin næring, og opplever for tiden meget sterke vekstutsikter.


Deep Sea Supply
(DESSC) ser vi som den beste kandidaten innenfor et sterkt supplymarked. Selskapet oppererer både innenfor lange kontrakter og spotmakedet og har omfattende nybyggaktivitet. I tiden fremover vil selskapet signere flere nye kontrakter som kan fungere som kurstriggere.

Saken fortsetter under annonsen


Her er de nye porteføljene.