138375469_wall_.jpg

Nye fall på Wall Street?

Publisert: 2. mars 2008 kl 21.46
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Mandag legger The Institute for Supply Mangement frem en ny rapport som trolig vil vise at produksjonsindustrien reduserer virksomheten som følge av lavere etterspørsel.
ISMs Factory Index forventes å falle fra 50,7 til 48 poeng i februar, ifølge Bloomberg. En indeks under 50 poeng betyr kontraksjon.

Onsdag legger The Supply Management group frem tallene for den viktige servicesektoren. En undersøkelse Bloomberg har gjort viser at aktiviteten i servicesektoren krympet i februar for andre måned på rad.

Fredag legger Labour Deapartment frem nye tall for arbeidsledigheten. Ifølge en spørreudersøkelse foretatt av Bloomberg News venter analytikerne at ledigheten øker fra 4,9 til 5,0 prosent.

Nye triggere

Dette kan trigge ny resesjonsfrykt og nye fall på Wall Street denne uken.
Ferre jobber, økende priser på olje og bensin, samt fallende boligpriser svekker forbrukertilliten og reduserer forbruket.
- Nye ansettelser vil bli ferre i månedene som kommer, sier sjeføkonom Niegel Gault hos Global Insight til Bloomberg News.
- De deler av økonomien som gjør det bra klarer ikke å veie opp for de delene som gjør det dårlig, sier han.

Nytt kjempekutt fra Ben?

Forventningene til ukens viktige indikatorer øker også forventningene til at den amerikanske sentralbanken vil foreta nye betydelige rentekutt. Handelen med obligasjonsfutures viser at markedet nå beregner sjansen for et rentekutt på 75 basispunkter, til 2,25 prosent, etter neste FED-møte 18 mars til 72 prosent. For en uke siden var sjansen bare beregnet til 2 prosent.
Markedet er også rimelig sikkert på at Ben Bernanke kutter den amerikanske renten til 2,0 prosent innen 30. april.

Saken fortsetter under annonsen

Slår forventningene til, betyr det at den amerikanske sentralbanken i løpet av det siste halve året har fortatt den kraftigste rentereduksjonen siden "Den Store Depresjonen" på 1930-tallet.