138379954_wall_.jpg

Nervøst før ukeslutt på Wall Street

Publisert: 28. september 2007 kl 16.10
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Indeks-futures faller i forkant av børsåpningen på Wall Street i dag.

Amerikanske mydigheter legger i dag frem en ny rapport om privat forbruk og inntekt. Rapporten inneholder også den ledende inflasjonsindikatoren, PCE deflator.
Investorene er bekymret for at sentralbanken, FED, ikke vil kutte mer i rentene dersom inflasjonen øker.

Rapporten inneholder flere målinger av den amerikanske helsetilstanden. Deriblant "The Consumer Sentiment Index" fra University of Michigan, en måling av forbruket inne bygg- og anlegg, samt den reginale produksjonsrapporten, Chicago PMI.

Investorene har jublet over dårlige tall i det siste, og tolket dem som tegn på at FED kommer til å kutte renten yterligere for å få fart i den økonomiske veksten.
Men tegn på en betydelig nedkjøling av amerikansk økonomi kan øke resesjons-frykten, og dempe investor-sentimentet.

Økonomisk rådgiver hos Putnam Investments, Davin Kelly, sier markedet allerede ser lenger frem enn dagens rapport, og mot de nye arbeidsledighetstallene som kommer 5.oktober.
Arbeidsledighetstallene for august viste et fall i sysselsettingen for første gang på fire år. Ifølge Kelly kan septembertallene inneholde en ubehagelig overraskelse.
- Det er mye nervøsitet knyttet til disse tallene. Arbeidsledigheten er trolig den største trusselen mot økonomien, sier han til CNNMoney.com.

Slik går førhandelen på Wall Street:

Standard & Poor's 500 futures er ned 3,20 poeng.

Saken fortsetter under annonsen

Dow Jones futures er ned 31,00 poeng

Nasdaq futures er ned 2,25 prosent.

Følg førhandelen på Wall Street her.