Myrseths favoritter

Publisert: 1. april 2008 kl 15.34
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Myrseth tviholder på Kongsberg Automotive, men Simrad og Kitron må vike plassen for bulkrederiet Belships og Petrolia Drilling.

Her er den nye porteføljen:

  • Kongsberg Automotive
  • Belships
  • Petrolia Drilling

Her er begrunnelsene:

Belships - bulkrederi med 60% substansrabatt

Drevet av en sterk etterspørsel etter råvarer som kull og jernmalm viser bulkmarkedet for tiden solid styrke. Aksjekursen i Belships har et betydelig opphentingspotensial i forhold til både bulkrater og andre bulkrederier som Golden Ocean. Belships har store skjulte merverdier i balansen i form av kjøpsopsjoner på innleide skip samt nybyggingskontrakter inngått på gunstige tidspunkter. Basert på de siste omsetningsverdiene på skip anslås verdijustert egenkapital til om lag 36 kroner per aksje. Med solid inntjening og gode utsikter for bulkmarkedet kan vi ikke se at aksjen fortjener å bli handlet med en rabatt på 60% i forhold til underliggende verdier.

Petrolia Drilling - verdier på det dobbelte av dagens aksjekurs

Saken fortsetter under annonsen

Petrolia Drilling har ifølge våre beregninger underliggende verdier på om lag fire kroner per aksje. Vi venter at riggmarkedet holder seg sterkt i mange år fremover, og dette gir gode muligheter for verdistigning på selskapets eiendeler. Med gode utsikter mener vi at NAV-rabatten ikke bør være større enn 30%, og dette gir et kursmål på aksjen på om lag 3 kroner. Opp dit er det over 50%, og dette bør være mer enn nok til å forsvare en inntreden i aksjen.

Kongsberg Automotive - ti innsidekjøp på under to måneder

På under to måneder har ti ulike innsidere meldt om aksjekjøp på kurser mellom 25 og 30. Ingen kjenner de børsnoterte selskapene bedre enn innsiderne så dette lover svært godt for den videre kursutviklingen. Fundamentalt er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor innsiderne satser på kursoppgang. Justert for en ventet fortrinnsrettsemisjon på om lag en halv milliard kroner handles Kongsberg Automotive til en 2009-P/E på rundt 4. Dette er halvparten av bransjegjennomsnittet og for lavt for et selskap med en dyktig ledelse, utmerket visibilitet og globalt markedslederskap innenfor de fleste produktområder. Dersom Oslo Børs ikke er villig til å verdsette selskapets industrielle suksesshistorie og sterke frie kontantstrøm, er det trolig bare et tidsspørsmål før andre gjør det.

Den lave vurderingen sammen med en helt åpen eierstruktur i en bransje preget av konsolidering inviterer til oppkjøp.

Se alle porteføljene her.