Myrseth haler innpå

Publisert: 16. september 2008 kl 18.52
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Stepstone - vil London-notering i oktober gi reprising?

· 1/3 av porteføljen plasseres i denne aksjen.

· Med bakgrunn i nylig møte med ledelsen mener vi at Stepstone har fått ufortjent mye juling i aksjemarkedet. Kursen har mer enn halvert seg i år på tross av at selskapet har lagt frem resultater over konsensus.

· I sin midtkvartalsoppdatering for tredje kvartal melder ledelsen om stabil etterspørsel etter sine tjenester. Guidingen for helåret på 128 millioner euro og en EBITDA på 25 millioner opprettholdes. Våre estimater er på linje med guidingen.

· Når det gjelder våre estimater for 2009, har vi tatt ned veksten fra 22% til 17% for online-segmentet grunnet et svekket arbeidsmarked. Vi venter derimot en vekst på 28% i løsningssegmentet grunnet den repeterbare naturen til virksomheten.

· Stepstone har en sterk kontantposisjon med et forhold mellom gjeld og eiendeler på kun 11,5%. Dette gir god beskyttelse mot den pågående kredittskvisen.

· Stepstone vil trolig bli sekundærnotert på London-børsen i oktober. Dette kan gi økt interesse for aksjen og bidra til å lukke verdsettelsesgapet mot bransjen.

Saken fortsetter under annonsen

· Stepstone handles for tiden til en P/E på 8,4 for i år fallende til 4,4 for 2009. Vårt SOTP-baserte fair value-anslag er for tiden på om lag 15 noe som impliserer en oppside på godt over 50%. Dette bør være mer enn nok til å forsvare en inntreden.


Questerre - kan sitte på enorme verdier i Canada

· 1/3 av porteføljen plasseres i denne aksjen.

· Vi hadde nylig møte med ledelsen i Questerre, og inntrykket etter dette er at selskapet sitter på et enormt naturgass-potensial i Nord-Amerika.

· Det har i det siste vært flere transaksjoner til høye priser av naturgassfelt av samme type som Questerre besitter. Her kan nevnes at Chesapeake oppnådde USD 14.000 per acre da selskapet solgte 135.000 acre av naturgassfeltet Fayetteville Shale i Arkansas til BP.

· Etter vår mening bør Questerres Quebec Lowland shale kunne forsvare en pris på USD 8.900 per acre. Dette naturgassfeltet har da alene en verdi på 76 kroner per aksje. Hensyntatt øvrige felt gir det en NAV på 80 kroner per aksje.

Saken fortsetter under annonsen

· Questerre har en kontantbeholdning som sikrer budsjettet for både dette og neste år.

· Vi venter en positiv nyhetsstrøm fra Questerre i det korte perspektivet da aktivitetsnivået på St. Lawrence Lowlands har økt betydelig de siste månedene.

· Risikoen er høy i Questerre, men oppsiden er enda større, og dette får oss til å lande på en sterk kjøpsanbefaling. Vårt kursmål for aksjen i det korte perspektivet er på 20.


Tandberg Data - fra turnaround-case til vekstcase?

· 1/3 av porteføljen plasseres i denne aksjen.

· Tandberg Data vil i år omsette for nærmere 1,1 milliard kroner, men på børs er selskapet kun verdsatt til 120 millioner. Vurdert ut fra P/Sales er aksjen en av de billigste i vårt univers, og dette tilkjennegir at oppsiden er stor ved en vellykket snuoperasjon.

Saken fortsetter under annonsen

· Vi venter nullresultat i Tandberg Data allerede i fjerde kvartal takket være aggressive kostnadskutt. Dette vil i så fall være en betydelig kurstrigger.

· Når det gjelder de kommende årene, har vi store forventninger til salget av diskbaserte backup-systemer. Her har Tandberg Data 90% markedsandel globalt.

· I følge uavhengige konsulentrapporter ventes salget av diskbaserte backup-systemer å øke til 250 millioner dollar per år i 2012.

· Tandberg Datas salg av diskbaserte systemer var opp 93% på årsbasis i andre kvartal, og fortsetter denne utviklingen, kan selskapet fort gå fra å være et turnaround-case til å bli et vekst-case.

· Med over 400 millioner kroner i fremførbart underskudd vil ikke Tandberg Data betale skatt i overskuelig fremtid.

· Glem ikke at risikoen er skyhøy i Tandberg Data. Mislykkes snuoperasjonen, tviler vi på at selskapet får flere sjanser til å bevise at det har livets rett.


Se alle de nye porteføljene her.

Saken fortsetter under annonsen