138430196_stig_.jpg

Myrseth: - Fairstar kan vinne store kontrakter

Publisert: 27. januar 2010 kl 14.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55
Fairstar er et Rotterdam-basert offshore-rederi som har to moderne tungtransportskip, Fjord og Fjell. Tungtransportmarkedet har vært svakt i år, og dette ventes å være tilfelle de nærmeste kvartalene også. Hovedproblemet er et overskudd tonnasje forårsaket av mange konverterte tankere sammenholdt med tilbakeholdne oljeselskaper.

På tross av utfordrende markedsforhold er Stig Myrseth positiv til Fairstar.

- For det første synes Fairstar med sine moderne og spesialiserte fartøy å være godt posisjonert for å vinne langsiktige kontrakter til gunstige rater i forbindelse med flere store utbyggingsprosjekter, deriblant det gigantiske Gorgon LNG prosjektet i Australia. Dernest synes Fairstar ganske lavt vurdert selv om nøkterne forutsetninger legges til grunn. Dette tilkjennegis av en DCF-verdi på 14,6 kroner per aksje gitt en utnyttelsesgrad på 70 prosent, og rater på USD 70.000/dag. Til sammenligning guider ledelsen en utnyttelsesgrad på 80 prosent og rater på USD 80.000/dag, sier han. Myrseth legger til at nøkkeltallene også er attraktive med en pris/bok-faktor på 1,0 og P/E på 5,7 for i år.

Hovedrisikoen i Fairstar er at kontraktsdekningen for i år så langt kun er på 30 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

- Fairstar bør helst ha en kontraktsdekning på minst 70% til rater på minst USD 70.000/dag for å styre helt klar av likviditetsproblemer. Selv om risikoen er betydelig, heller

vi mot at risk/reward-forholdet er gunstig i aksjen. Vi anbefaler derfor kjøp og ser en betydelig oppside ved eventuelle kontraktstildelinger, sier Myrseth.