138420409_hakon.jpg

Mestertakter fra Sætre

Publisert: 22. september 2009 kl 16.18
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Sætre kan notere gevinst på alle fem aksjene i sin forrige portefølje.

I sin nye anbefaling beholder har Royal Caribbean Cruises og Norwegian Air Shuttle, men bytter ut Austevoll Seafood, Petroleum Geo-Services og Telenor.

Her er Håkon Sætres nye Børsspeilportefølje:

Royal Caribbean Cruises (RCL) fremstår som lavt priset og med sin sterke operasjonelle gearing er selskapet et selskapet godt posisjonert mot økt privat forbruk. Selskapet har vært gjennom en periode med sterkt marginpress som følge av lav etterspørsel, men reprisingspotensialet er stort etter hvert som marginene bedrer seg i takt med den amerikanske økonomien.

BWG Homes har vært gjennom en tøff og med høy operasjonell gearing er den finansielle risikoen høy. Vi tror allikevel at det verste er over og at selskapet vil legge frem bedre og bedre resultater de neste kvartalene. Godt hjulpet av at Norge igjen har rekordlave renter har boligmarkdet kommet sterkt tilbake den siste tiden og vi tror denne tendensen vil fortsette.

Norwegian Air Shuttle (NAS) opererer i dag i en fin duopolsituasjon sammen med et svakt SAS. Selskapet tar stadig markedsandeler og viser et imponerende belegg på sine avganger. I tillegg var selskapet tidlig ute med å bestille nye energieffektive fly som selskapet vil få levert de neste årene, noe som vil hjelpe selskapet og vokse videre.

DnBNOR (DNBNOR) har gått som en kule siden bunnen, men lagger allikevel spesielt til sine svenske peers. Det er i det korte bildet noe bekymring for en eventuell emisjon og en avklaring her vil kunne sende aksjen opp.

Norwegian Property (NPRO) eier kontoreiendom og en hotellportefølje i Norden. Selskapet er høyt belånt og vil få godt betalt for en forbedring i det nordiske eiendomsmarkedet.

Saken fortsetter under annonsen

Se alle de nye porteføljene her.


Resultater.