138371444_shipp.jpg

Maritime anbefalinger

Publisert: 6. februar 2009 kl 11.38
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Shippingspesialistene i RS Platou Markets trekker frem Havila Shipping og gjentar i fredagens morgenrapport sin kjøpsanbefaling på aksjen,

- Havila leverte et rekordresultat onsdag med en EBITDA-margin på 64 prosent selv med to fartøyer ute av drift. Kvartalstallene er sterkt påvirket av et fantastisk spotmarked. Vi nedjusterer likvel våre forventninger til to-dagers ratene og verdivurderingen med mellom 20 og 25 prosent og kutter kursmålet fra 130 til 63 kroner. Men gjentar vår kjøpsanbefaling, skriver RS Platou Markets.

Følg Havila Shipping på børsen.

Orion Securities henleder oppmerksomheten mot Royal Caribbean Cruises (RCL) som de mener har et stort opphentingspotensiale i forhold til rivalen Carnival Cruises..

- Det har de siste to ukene oppstått et ualminnelig stort gap mellom kursutviklingen i RCCL og Carnival. Tidligere har denne typen gap alltid blitt lukket, og vi blir ikke overrasket om det samme gjentar seg denne gangen. Sett i lys av dette anbefaler vi trading-kjøp av RCL, skriver Orion-analytikerne.

Følg RCL på børsen her.

Saken fortsetter under annonsen

Investtechs tekniske analyser peker ut Jinhui Shipping som en mulig vinner.
I dagens AnalyseNytt skriver forskningssjef Geir Linløkken:

- Jinhui Shipping har brutt opp gjennom taket i en fallende trendkanal. Dette indikerer i første omgang svakere falltakt, eller innledning av en mer horisontal utvikling. Har dannet en dobbel-bunn-formasjon og gitt signal om videre oppgang til 11,15 kroner. Ved reaksjon tilbake er det nå støtte ved 9,00 kroner. Aksjen har støtte ved cirka 7,00 kroner og motstand ved cirka 54,00 kroner. Positiv volumbalanse, det vil si, høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som kan være et tidlig signal om innledning av en stigende trend også for kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt, ifølge Investtech.com.

Følg Jinhui på børsen her.