138374877_geir_.jpg
Forskningsjef Geir Linløkken i Investtech.

Linløkkens beste aksjetips

Publisert: 14. mars 2008 kl 14.45
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Linløkken bytter ut alle aksjene sine i denne runden av Børsspeilet, men beholder en del av porteføljen som kontanter på grunn av usikkerheten i markedet. Investtech.com baserer anbefalingene sine på teknisk analyse.

Her er den nye porteføljen:

  • Simtronics
  • Crew Gold
  • Kongsberg Automotive
  • Opera

Her er begrunnelsen:

Hovedindeksen på Oslo Børs ga salgssignal fra en stor hode-og-skuldre-formasjon og den viktige støtten ved 430-440 poeng ble brutt i begynnelsen av januar. En fallende trendkanal er innledet og Hovedindeksen skal ifølge formasjonen falle til 374 poeng eller lavere i løpet av året. Det negative bildet bekreftes av hausseindeksene som indikerer at bare rundt 20 prosent av investorene er positive på lang sikt. Ved reaksjon opp, er det motstand mellom 430 og 448 poeng.
På kort sikt svinger indeksen mye og det er vanskelig å si noe om videre retning. Det er støtte ved 393-410 poeng, samt ved 379 poeng, mens det er motstand ved 434 poeng.
Innsidebarometeret holder seg på et meget høyt nivå. På månedsbasis er nesten 90 prosent av de rapporterte handlene kjøp. Dette er noe lavere enn tidligere i vinter, men et stort flertall av innsiderne synes fortsatt å ha stor tro på kursoppgang i egne selskaper.
Konklusjon: Vi er svakt negative til markedet på mellomlang sikt.

Etter å ha testet motstanden ved 14 kroner tre ganger tidligere i vinter, har Opera nå brutt opp. Et kjøpssignal er utløst og aksjen skal ifølge dette stige til over 16 kroner i løpet av fire måneder. Positiv volumutvikling styrker aksjen. Ved reaksjoner tilbake er det nå støtte ved 13-14 kroner. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler.

Simtronics har brutt opp gjennom motstanden ved 4,60 kroner. Volumutviklingen er positiv og videre oppgang indikeres.

Saken fortsetter under annonsen

Crew Gold har en mulig omvendt-hode-og-skuldre-formasjon under utvikling. Ved brudd opp fra denne, kan aksjen fint stige over 50 prosent fra dagens nivå. Den siste uken har aksjen reagert kraftig tilbake og tester nå støtten ved 8,86 kroner. Aksjen er positiv på innsidehandler.

Kongsberg Automotive har falt kraftig tilbake de siste ukene og tester nå gulvet i den fallende trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Aksjen er maksimalt positiv på innsidehandler.

Se alle porteføljene her.