Kjøpskandidatene

Publisert: 7. april 2008 kl 13.21
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Her er et par aksjetips basert på Orion Securities' analyser.

Den første anbefalingen er Orkla, som driver virksomhet innen merkevarer, aluminiumsløsninger, fornybar energi, materialer og finansielle investeringer. Konsernet omsetter for omtrent 70 milliarder kroner i året, og antall ansatte er ca. 35 000.

Orkla - opphentingspotensial i forhold til solenergibransjen

- Orkla har rundt halvparten av sine verdier knyttet til solenergibransjen, i første rekke eierandelen på 40 prosent i REC men også det heleide datterselskapet Elkem Solar. REC og øvrige solaksjer har prestert et solid rally de siste ukene, og basert på historiske korrelasjoner burde Orkla vært 7-8 kroner høyere. Vi kan ikke se at det er noen forhold som tilsier en så svak relativ utvikling, og

dette blinker Orkla ut som en opphentingskandidat. Fundamentalt fremstår Orkla som billig med en Sum-of-the-Parts-verdi på 97 kroner per aksje. Dagens NAV-rabatt er dermed på hele 31 prosent.

Vi mener 20 prosent er en mer passende rabatt, og i så fall skal aksjen opp i 78 alle andre ting likt, skriver Orion i sin analyse.

Følg selskapet på børs her.

Saken fortsetter under annonsen

Orion anbefaler også Sevan, et selskap med fokus på bygging, eierskap og operasjon av flytende produksjonsenheter for anvendelse offshore.

Sevan - oppkjøpsmuligheten og snarlige kurstriggere frister

- Sevan opplever god interesse for sin unike sylinderformete plattformtype. Hovedfordelen med denne er lavere kostnader for oljeselskapene. Vi ser flere kurstriggere i tiden fremover. Sevan vil trolig gå seirende ut av kampen om Huntington-kontrakten hvor en avklaring kan ventes i løpet av måneden. Avklaring på anbud i India kan også komme i løpet av april. Med sin kostnadseffektive teknologi som nå også har vist seg å fungere i praksis, er Sevan godt posisjonert for å vinne kontrakter. Vårt NAV-estimat er på 83 kroner per aksje, og dette gir en oppside på hyggelige

26 prosent. Dette bør være mer enn nok til å forsvare en inntreden gitt oppkjøpsmuligheten

og utsiktene til en positiv nyhetsstrøm, mener Orion.

Sjekk ut Sevan på børsen.