138427363_hakon.jpg
Håkon H. Sætre, porteføljeforvalter, Delphi Fondene.

Jevn skyting

Publisert: 2. desember 2009 kl 20.32
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Delphi-forvalteren er kanskje ikke den som tar den største risikoen, men har til gjengjeld en jevn og sikker vekst i sin Børsspeilportefølje.


Også i siste runde ble det gevinst på fire av fem aksjer, med en samlet fortjeneste på nærmere 9000 kroner.


Så langt i år kan Sætre vise til en avkastning på over 90 prosent, sammenlignet med børsens hovedindeks som er opp 58 prosent.


Oddsene for at Håkon Sætre skal klare å slå Myrseth med 70 - 80 tusen kroner i denne runden, og dermen kapre førsteplassen i aksjekonkurransen, er vel relativt små.

Men avstanden opp til Geir Linløkken på andre plass er ikke uoverkommelig.


Her er Håkon Sætres nye modellportefølje:

Saken fortsetter under annonsen

Acergy (ACY) leverer ingeniør og anleggstjenester for offshore, olje og gassindustrien. Selskapet har en solid posisjon i dette markedet som har kommet markant ned, men som garantert vil komme tilbake.

Algeta (ALGETA) utvikler innovative legemidler for behandling av kreftsykdommer basert på stråleteknologi. Alpharadin er selskapets første legemiddelkandidat og gitt potensialet i dette legemiddelet prises selskapet lavt i forhold til internasjonale peers.

Atea (ATEA) er Nordens desidert største leverandør av IT infrastruktur. Selskapet har ambisiøse vekstmål, leverer stadig bedre resultater og er ikke krevende priset.

Saken fortsetter under annonsen

Telenor (TEL) la nylig frem meget sterke resultater, der spesielt det nordiske markedet fremstår som en cash-maskin. I tillegg har selskapet gode vekstmuligheter i flere vekstmarkedet rundt i verden.

Royal Caribbean Cruises (RCL) fremstår som lavt priset og med sin sterke operasjonelle gearing er selskapet et selskapet godt posisjonert mot økt privat forbruk. Selskapet har vært gjennom en periode med sterkt marginpress som følge av lav etterspørsel, men reprisingspotensialet er stort etter hvert som marginene bedrer seg i takt med den amerikanske økonomien.

Se alle løpende porteføljer her.

Resultater.

Saken fortsetter under annonsen