138379669_geir_.jpg
Forskningsjef Geir Linløkken i Investtech. Foto: Investtech

Her bør du putte pengene

Publisert: 4. oktober 2007 kl 10.06
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Etter en lengre periode med stygge fall i aksjemarkedet, er det nå flere sektorer som begynner å gjøre seg klar for returen.

Hvis det ikke er noe underliggende galt i en sektor, kan det være mye å hente etter en så bred nedgang vi har hatt i aksjemarkedet siden sommeren.

- Meget positiv

Og et av de heteste tipsene er næringen som har fått mest juling i denne perioden. Ifølge Geir Linløkken skal banksektoren oppover.

- Banksektoren er skiller seg ut som teknisk meget positivt. Her er det gitt kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon og videre oppgang indikeres, sier han til økonomiskrapport.no

Bank og finans har fått store smeller i løpet av nedgangsperioden som ble utløst av subprime-krisen. Flere banker har måttet søke sentalbankene sine om støtte, og noen har gått på store tap. Nå begynner rapporteringen for tredje kvartal, og da får markedet se fasiten for alle problemene.

Eiendom og energi

Saken fortsetter under annonsen

Linløkken trekker også frem andre sektorer der det er mulig å hente gevinst.

- Eiendom er positiv, med en langsiktig stigende trend og kjøpssignal på kort sikt. Vi er dessuten positive til Energi på lang sikt, selv om det meste ser ut til å være tatt ut på kort sikt, da det er motstand cirka fem prosent opp, sier han.