138379630_wall_.jpg

Helt flatt på Wall Street

Publisert: 4. oktober 2007 kl 22.22
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

De ledende indeksene ligger rundt null-punktet og volumet er minimal på Wall Street torsdag kveld.
Alt dreier seg nå om september-tallene fra det amerikanske arbeidsdepartementet som blir offentliggjort i morgen, fredag.

Avgjørende

Markedet anser sysselsettingstallene for september som en avgjørende faktor i forhold til om FED velger å kutte mer i styringsrenten eller ikke.
Sysselsettingen i USA falt mye mer enn forventet i august. Det sendte sjokkbølger gjennom hele verdensøkonomien, og førte til at Ben Bernanke & co kuttet dagslånsrenten til bankene med overraskende 50 basispunkter.
Tallene som blir lagt frem fredag vil bli tillagt stor vekt av FED-styret når det møtes i slutten av oktober for å diskutere eventuelle nye rentekutt.

Rentehåpet svinner

Derivathandelen på Chicagobørsen viser at sjansen for at FED vil kutte renten med ytterligere 0,5 prosentpoeng er falt fra 74 til 48 prosent siden forrige uke.
Flere distrikts-sjefer i Federal Reserve har de siste dagene uttrykt skepsis til flere rentekutt. FED-sjefene i St. Louis, Philadelphia og Atlanta understreket i forrige uke at det er mange tegn som tyder på at finanskrisen går mot en ende.
En rekke kommentatorer har støttet uttalelsene, blant annet, etter en undersøkelse som viser fortsatt vekst i produksjons- og serviceindustrien.

Tynnere ordrebøker

En rapport fra de amerikanske handelsdepartementet viser at ordretilgangen i industrien falt med 3,3 prosent i august. Tallene signaliserer mindre forbruk blant bedrifter og forbrukere på grunn av resesjonen i boligmarkedet, ifølge amerikanske myndigheter.
- Dette er en bit av det større bildet av en gradvis nedkjølende økonomien som ikke er fullstendig immun mot boligsjokket, sier sjeføkonom Ethan Harris hos Lehman Brothers til Bloomberg News.
- Vi kommer til å se svært lav vekst i forbruket, sier han.

Saken fortsetter under annonsen

Frontline ligger også flat på Wall Street torsdag kveld, aksjen er uendret.
Mens Statoil klatrer 1,1 prosent på den sterkt stigende oljeprisen.

Her er kveldens nøkkeltall:

Standard & Poor's 500 er opp 0,07 prosent.

Dow Jones er ned 0,10 prosent.

Nasdaq er opp 0,02 prosent.

Oljeserviceindeksen, OSX , er opp 0,65 prosent.

Volatilitetsindeksen, VIX , på Chicagobørsen er ned 1,49 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Olje og gull stiger igjen

WTI-oljen omsettes nå for 81,44 dollar fatet -opp 1 dollar og 50 cent.

Gull omsettes for 743,80 pr. unse - opp 8 dollar og 10 cent.

Dollaren noteres nå til 5,4427 norske kroner, en euro noteres til 1,4119 dollar.

Følg de amerikanske børsene her.