Hansens juleportefølje

Publisert: 27. november 2007 kl 14.47
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Børsspeilet er over for denne gang, og vinneren er kåret. Men det er ingen grunn til å fortvile. Deltagerne har satt opp juleporteføljer, som står helt til en ny runde av Børsspeilet er i gang.

Slik ser Hansens juleportefølje ut:

Orkla

Tandberg

Golden Ocean Group

Blom

Saken fortsetter under annonsen

Sevan

Og dette er begrunnelsen:

Orkla og Tandberg er to av blue-chips selskapene som har falt mer enn både hovedindeksen og sammenlignbare utenlandske selskaper.

Når det gjelder de øvrige selskapene så fremstår de som klare kjøpskandidater dersom og når markedet snur opp igjen. Med andre ord så tror vi at tidligere vinnere på børsen i år også skal gjøre det bra når markedet korrigerer opp igjen.

Hansen har også noen tanker om markedet framover.

Etter de siste ukers fall og turbulens i aksjemarkedet, tror vi at markedet skal kunne bedre seg noe i tiden fremover. Nervøsitet og usikkerhet rundt subprimelånene i USA vil fortsatt prege markedet. Dersom makrotall fra USA skal fortsette å vise svakheter, så tror vi at sannsynligheten for et rentekutt fra FEDs side i desember absolutt er tilstede. I så fall kan dette være en faktor som kan påvirke markedet i positiv retning.

Historisk har desember og januar vært gode aksjemåneder. Vi ser ikke noen grunn til at dette ikke skal skje denne gangen også, dog kanskje ikke i samme fart som tidligere.

Saken fortsetter under annonsen

Se alle juleporteføljene her: