Hansen på stø kurs

Publisert: 25. september 2009 kl 14.09
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Rolf Otto Hansen har levert gode resultater i aksjekonkurransen Børsspeilet etter sommerferien og har nå økt verdien på sin portefølje med over 12 prosent.

Aksjemegleren i Sparebanken Nord-Norge er kjent for sin defensive strategi som fungerer godt i urolige tider, men som ikke gir de helt store gevinstene når markedet stiger.

I den nye runden velger Hansen å holde porteføljen uendret med følgende aksjer:

• Cermaq

• Norsk Hydro

• Royal Caribbean Cruises

• Sparebanken 1 Midt-Norge

Saken fortsetter under annonsen

• Yara

Slik begrunner Rolf-Otto Hansen sine valg:

- Blue-chips selskapene NHY, Yara og RCL fremstår i dag som attraktive kjøpskandidater, både kortsiktig og langsiktig ut i fra forventninger og ulike forholdstall. Med en forventet vekst i verdensøkonomien vil alle disse selskapene kunne øke inntjeningen betydelig.

- Sparebankene har hittil iår overrasket markedet med gode tall. Dette er kanskje en bekreftelse på at norsk økonomi har vært mer skjermet for nedgangstidene enn det som har vært tilfellet internasjonalt. De store sparebankene handles til en pris/bok på under 1,00 og jeg har valgt Sparebanken Midt-Norge fordi denne banken har hengt etter de andre store bankene når det gjelder kursutvikling.

- Har videre tro på at høsten kan bli bra for lakseaksjene på Oslo Børs. Har her valgt Cermaq da selskapet er godt posisjonert for oppgang. Det kan virke som om at tapssluket i Chile er tatt mye og med dagens laksepriser på NOk +/- 30,- tjener oppdrettsselskapene gode penger.

Saken fortsetter under annonsen

Se alle porteføljene her.

Her er resultatene.