138373075_gunna.jpg
Daglig leder Gunnar Holen i Corporate Advice and Research.

Gjødsel, olje og diamanter

Publisert: 5. august 2008 kl 17.18
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Daglig leder hos CAR, Gunnar Holen, velger å satse på Yara, DNO, IGN og Aker Solutions i denne runden av Børsspeilet.
Her er hans vurderinger:

Yara International: Aksjekursen har falt kraftig som en følge av fall i mais og kornpriser. Gjødselmarkedet har imidlertid styrket seg kraftig. Urea prisene er opp 33 prosent i løpet av den siste måneden. Disse vil ventelig stige enda mer som en følge av at Kina vil øke sin eksportskatt på Urea og annen gjødsel. På dagens gjødselpriser har Yara en løpende EPS på 71 kroner. Aksjen handles således til en løpende P/E på 5X.

DNO er ned 38 prosent ned siden toppen i midten av juni. Vi forventer snarlig testresultater fra boring av Hawler # 2. Er denne brønnen vellykket så har selskapet sannsynligvis funnet et nytt storfelt i Kurdistan. Etter en vellykket avgrensningsbrønn på Tawke # 10 tyder alt på at reservene på Tawke feltet vil bli ytterligere oppjustert.

IGE: Annonserte i sommer at de starter opp sin alluviale produksjon av diamanter. Denne produksjon vil i si selv bli svært lønnsom. Det viktigste er imidlertid at den vil gi kontantstrøm for leting etter kimberlitter som vil kunne gi storproduksjon av diamanter. IGEs gull prosjekt i Kenya beveger seg fremover og vil starte produksjon i slutten av året.

Aker Solutions: Overrasket markedet med gode halvårstall. Vi forventer en høy ordreinngang fremover som vil bygge opp om aksjekursen.


Se alle de nye porteføljene her.

Saken fortsetter under annonsen