138378881_stig_.jpg
Forvalter Stig Tønder i Delphi Fondene.

Forvalter med fem knalltips

Publisert: 16. oktober 2007 kl 15.41
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Tønder hadde en gevinst på over 10.000 kroner sist runde av Børsspeilet, og står nå med en total gevinst på 49,1 prosent så langt i år.

Det var ikke mye å klage på når det gjelder forvalterens aksjevalg sist, samtlige av aksjene steg, men han ser fortsatt muligheter til forbedringer. Ut går Tandberg til fordel for PA Resources.

Tandberg leverte supertall i går ettermiddag, og økonomiskrapport.no har spurt Tønder om han ikke lenger er positiv til aksjen:

- Jo, Tandberg er fortsatt en godbit som vi er veldig postitiv til og som ligger i mange av våre fond. Den gikk denne gangen kun ut av ØR-porteføljen ut fra relative betraktninger. Den kunne like godt ha vært med videre, men her måtte vi ta et valg, sier Tønder.

Slik ser dermed porteføljen ut:

  • Blom
  • Golden Ocean Group
  • Data Respons
  • Kongsberg Gruppen
  • PA Resources

Dette skriver Tønder om aksjene:

Saken fortsetter under annonsen

Blom fremstår nå, etter utskillelsen av Scan Subsea, som et rendyrket selskap innen geografisk informasjon og omkringliggende tjenester.
Selskapet er i en spennende vekstfase og burde også være en attraktiv oppkjøpskandidat.

Golden Ocean Group er et tørrlastrederi som nyter godt av sterke rater innen sitt segment. De høye ratene er hovedsakelig på bakgrunn av den sterke veksten i verdensøkonomien, og Kina spesielt.

Data Respons er et teknologiselskap som leverer innebygde dataløsninger for styring av kundenes produkter innen offshore, telekom og industri.
Selskapet er godt posisjonert, etterspørselen etter produktene er høy og selskapet har en stor ordrereserve.

Kongsberg Gruppen utvikler og produserer høyteknologisk utstyr til forsvarsindustrien. Selskapet viser en god utvikling og er attraktivt priset.

PA Resources er et spennende og raskt voksende olje- og gasselskap, som leter, utvikler og produserer olje og gass. Selskapet har virksomhet i Tunisia, Norge, Equatorial Guinea og Kongo.

Se alle porteføljene:

Saken fortsetter under annonsen