138374579_geir_.jpg
Forskningsjef Geir Linløkken i Investtech.

Forskningssjefen anbefaler

Publisert: 1. april 2008 kl 15.46
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Linløkken beholder kun Kongsberg Automotive i denne runden av Børsspeilet, resten av porteføljen må vike for friskt blod. Forskningssjefen velger også å fortsatt holde en del av porteføljen i kontanter på grunn av usikkerheten i markedet.

Her er den nye porteføljen:

  • Kongsberg Automotive
  • Odfjell B
  • TGS Nopec
  • Revus

Her er begrunnelsen:

Markedet:

Hovedindeksen på Oslo Børs ga salgssignal fra en stor hode-og-skuldre-formasjon og den viktige støtten ved 430-440 poeng ble brutt i begynnelsen av januar. En fallende trendkanal er innledet og Hovedindeksen skal ifølge formasjonen falle til 374 poeng eller lavere i løpet av året. Det negative bildet bekreftes av hausseindeksene som indikerer at bare rundt 20 prosent av investorene er positive på lang sikt. Ved reaksjon opp, er det motstand mellom 430 og 448 poeng.
På kort sikt svinger indeksen mye, men beveger seg mellom støtte ved ca. 393 poeng og motstand ved ca. 434 poeng.
Innsidebarometeret holder seg på et meget høyt nivå. På månedsbasis er rundt 85 prosent av de rapporterte handlene kjøp. Dette er noe lavere enn tidligere i vinter, men et stort flertall av innsiderne synes fortsatt å ha stor tro på kursoppgang i egne selskaper.
Samlet vurdering: Svak selg.

Porteføljeaksjer:
Saken fortsetter under annonsen

Kongsberg Automotive ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Aksjen har nå imidlertid brutt opp gjennom det kortsiktige motstandsnivået ved 28.40 kroner, noe som gir håp om en snarlig vending opp. Aksjen er dessuten maksimalt positiv på innsidehandler med ti kjøp hittil i år.

Undertegnede eier aksjer i selskapet.

Odfjell B har brutt den fallende trendkanalen på mellomlang sikt, men de siste ukene har aksjen reagert tilbake mot taket i denne. Det tekniske bildet ser ganske negativt ut. Det er motstand ved 60-64 kroner og det kreves et brudd over 64 kroner før aksjen blir teknisk positiv. Tidligere har B-aksjen fulgt A-aksjen veldig godt, og ligget ca. 8-12 prosent under i kurs. De tre-fire siste månedene har imidlertid B-aksjen falt mye kraftigere enn A-aksjen og ligger nå hele 26 prosent under i kurs. B-aksjen har dermed et klart opphentingspotensial. Odfjell er dessuten positiv på innsidehandler etter syv kjøp tidligere i år.

TGS Nopec har brutt den fallende trendkanalen som aksjen har ligget i siden i fjor vår. Volumutviklingen er positiv og det er støtte ved ca. 70 kroner ved reaksjoner tilbake. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler.

Revus ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, men har de siste par ukene falt tilbake mot støtten ved 65-66 kroner. Videre oppgang på både kort og lang sikt indikeres.

Se alle porteføljene her.