138370325_onlin.jpg

Flere småspekulanter

Publisert: 4. mai 2009 kl 12.45
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

- Til tross for påskeferie og færre handelsdager i april var aktiviteten blant privatpersoner på Oslo Børs høy. Den positive børsutviklingen og selvfølgelig alle resultatrapportene bidrar til høy aktivitet. Ser vi på antallet transaksjoner per handelsdag øker faktisk disse sammenlignet med mars, forteller daglig leder Anders Skar i Nordnet Norge og legger til:

- I april nettosolgte privatpersoner via de rene internettmeglerne aksjer for rundt 200 millioner kroner, og mest populær å selge i april var Yara. Dette er første gang siden august i fjor at privatpersoner selger mer aksjer enn de kjøper i løpet av en måned. Det er nok mange privatpersoner som har sikret gevinster i april

Småsparere og privatpersoner har, med andre ord, funnet ut av den kortsiktige strategien som er nødvendig for å tjene penger i et såkalt bjørnemarked hvor det svinger kraftig.

Selger Yara - kjøper Derivat BEAR

Ifølge Nordnet Norge var Xact Derivat Bear var det mest populære verdipapiret i april med 47 470 transaksjoner.

De fem enkeltaksjene som privatpersoner solgte mest (målt i kroner) i april var Yara, XACT Derivat BULL, REC, Seadrill og RCL.

De fem enkeltaksjene som småsparere og daytradere kjøpte mest av i april var XACT Derivat BEAR, PGS, Telenor, StatoilHydro og Aker Solutions.

Saken fortsetter under annonsen

- Til tross for nettosalg opplever vi at den underliggende stemningen til aksjemarkedet blant de private sparerne fortsatt er positiv. Men privatpersonene har i april posisjonert seg i pessimistfondet Xact Derivat Bear og har dermed tro på børsnedgang, i alle fall på kort sikt, sier Anders Skar.

Skar trekker ellers frem at blant de mest kjøpte aksjene i april finner vi Aker Solutions.

- Turbulensen rundt selskapet har ikke skremt de private sparerne som i stedet har kjøpt seg opp i selskapet i april, avslutter Nordnet-sjefen.