138374334_nasda.jpg
Nasdaq Stock Market

Etterlengtet go'nytt på Wall Street

Publisert: 10. april 2008 kl 20.30
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Verdens største varehuskjede, Wal-Mart, varsler at salget øker med 0,7 prosent og oppjusterer resultatguidingen fra mellom 70 til 74 cent per aksje til mellom 74 og 76 cent i første kvartal.

Det er i overkant av hva som er forventet , og meldingen fra butikk-kjempen kick-starter aksjehandelen på Wall Street.
Det er særlig salget av matvarer og flatskjerms-tv som trekker salget opp, opplyser selskapet.

Vinnere?

- De billige varehusene og varehusklubbene tror vi blir vinnerne blant detaljhandlerne, sier analytiker Joseph Feldman hos Telsey Advisors Group til Bloomberg Television.
De amerikanske forbrukerne strømmer nå til billig-kjedene, som Wal-Mart, for å kjøpe mat og medisiner, i stedet for å shoppe vår-moter. Denne trenden blir bekreftet ved at de mindre, mer fasjonable, kleskjedene; Limited Brands, Gap og American Eagle Outfitters, leverer kvartalsrapporter som viser at salget faller mer enn forventet.
- Jeg tror ikke vi er optimistisk med hensyn til slutten med det første, sa assisterende CEO i J.C. Penney, Myron Ullman, på en konferanse i Barcelona torsdag.

Tekno-rally

Verdens største produsent av nettverksutstyr, Cisco, gjør et solid hopp etter at Morgan Stanley skriver i et analysenotat at selskapet kan oppnå en bedre omsetning enn forventet i første kvartal.
- Midt-kvartalenes sjekk med forhandlere, distributører og leverandører antyder at etterspørselen i slutt-leddet har holdt seg oppe gjennom første kvartal, skriver analytiker Scott Coleman hos Morgan Stanley.

Ifølge CNN er Yahoo nå i forhandlinger med Time Warner-selskapet, AOL, om en mulig avtale om å slå sammen internett-tjenestene.
Yahoo utfordrer dermed Bill Gates og Microsoft som på sin side svarer med å gå i forhandlinger med News Corp. om et felles bud på Yahoo.
Microsoft har tilbudt 41 milliarder dollar for søkomotorselskapet Yahoo, men Yahoo-ledelsen er ikke overbegeistret for budet.
Og midt oppe i det hele meldes det at Yahoo også prøver å få til et annonsesamarbeid med Google.
All aktiviteten rundt internett-selskapene setter i gang et skikkelig rally på teknologibørsen Nasdaq, torsdag.

Saken fortsetter under annonsen

Positive jobbtall

Før børsåpningen på Wall Street i dag kom siste ukes oversikt over nye søknader om arbeidsledighetstrygd (jobless claims) og viser en overraskende positiv utvikling.
357.000 amerikanere stilte seg i køen på arbeidskontoret siste uke - 23.000 ferre enn forventet.
Uken før økte "jobless claims" med 410.000.
- Vi har hele tiden hevdet at det var årets tidlige Påske som var årsaken til det uventet store hoppet i ledigheten uken før. Disse dataene støtter dette, sier sjeføkonom Ian Shepherdson hos High Frequency Economics til TheStreet.com.
Han påpeker likevel at trenden fortsetter å være svak. Ledigheten i USA har nå økt åtte uker på rad, og er akkurat kommet opp på nivået fra mars 2001, da USA sist gikk inn i en periode med økonomisk resesjon.
- Så vidt vi kan se inntar selskapene i økende grad det syn at denne nedturen vil bli lengre, dypere og bredere enn de hadde forventet, og å si opp ansatte er den eneste måten å kutte kostnadene hurtig nok på for å støtte resultatveksten, sier Shepherdson.

Snakker opp finans

Toppsjefen i Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, sa på et møte i dag at finanskrisen, som så langt har kostet de globale bankene cirka 250 milliarder dollar, kan nærme seg slutten.
- Vi er næmere slutten enn begynnelsen, sier Blankfein, og antyder at resultatene vil begynne å ta seg opp igjen i slutten av tredje, begynnelsen av fjerde, kvartal.
Goldman-aksjene er ned, men Citigroup og Wachovia stiger kraftig etter uttalelsene og trekker finanssektoren opp.

Stadig usikkert

Selv om markedet gjør det godt torsdag, er usikkerheten lang fra borte på Wall Street.
- Vi ser noen gode resultatvarsler i dag og det har virkelig satt fart i markedet. Alle forventer dårlige kvartalstall, så når vi får vi et par Dow-selskaper som sier at tingene ser bedre ut, setter det en god tone, sier president Greg Church i Church Capital til CNNMoney.com.

- Folk prøver stadig å finne ut hvilken vei vi skal, og investorene venter på flere kvartalsresultater for å se hvor økonomien står og hvor de forskjellige sektorene beveger seg, sier investeringsdirektør Robert Pavlik hos Oaktree Asset Management til MarketWatch.com.

Saken fortsetter under annonsen

- Hva vi ser er bare et rally. Vi har hatt tre, fire rallyer som dette, men har ikke engentlig fått noe gjennombrudd. Jeg ser fremdeles en fortsettelse av den "trading range" vi har vært i en stund nå, sier investeringsdirektør Paul Nolte hos Hinsdale Associates til TheStreet.com.

Frontline er opp 1, prosent på NYSE torsdag, StatoilHydro er opp 0,5 prosent.

Her er kveldens nøkkeltall:

Standard & Poor's 500 er opp 0,86 prosent.

Dow Jones er opp 0,90 prosent.

Nasdaq Composite er opp 1,70 prosent.

Nasdaq Other Finacial er opp 1,39 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Oljeserviceindeksen, OSX , er ned 0,26 prosent.

Volatilitetsindeksen, VIX , er ned 4,43 prosent.

Olje og gull ned

WTI-oljen omsettes for 110,03 dollar fatet - ned 84 cent.

Gull omsettes for 930,60 dollar per unse - ned 6 dollar og 90 cent.

En dollar noteres i øyeblikket for 5,0450 kroner. En euro noteres til 1,5745 dollar.


Følg de amerikanske markedene her.

Saken fortsetter under annonsen