138370991_hakon.jpg

En motsyklisk aksje

Publisert: 11. mars 2009 kl 21.26
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Sætre måtte ta et moderat tap i forrige runde i Børsspeilet etter en generell markedsnedgang.

Det røk med en tusenlapp på Tandberg også, men Delphi-forvalteren har god tro på selskapet og beholder aksjen i sin nye portefølje som ser slik ut:

Tandberg er meget godt posisjonert innenfor video konferansemarkedet. Miljøhensyn er blant driverne i industrien, og det kan også argumenteres for at aksjen har motsykliske egenskaper.

TGS-Nopec opplever for tiden krevende markeder innen multiklientsiesmic, men selskapet har større fleksibilitet enn mange av sine konkurrenter da de ikke eier egne skip. I tillegg har selskapet et godt trackrecord for å komme seg gjennom kriser og er meget attraktivt priset.

Det Norske Oljeselskap fremstår som attraktivt priset. Selskapet har en kontantbeholdning nesten på nivå som selskapsverdien, og er dermed finansiert for et omfattende boreprogram de neste årene.

Cermaq driver med produksjon av fiskefôr og fiskeoppdrett. Selskapet har vært hardt rammet av sykdomsproblemene i Chile, men med stigende laksepriser og større andel av produksjonen utenfor Chile ser det nå lyst ut for selskapet.

Saken fortsetter under annonsen

Marine Harvest har vært gjennom en vanskelig periode med sykdom i Chile og med en ikke uproblematisk gjeld. Selskapet er imidlertid meget sensitivt overfor lakseprisen og med den utviklingen vi har sett nå stiger inntjeningen i selskapet raskt.

Se alle de nye porteføljene her.

Se resultatene av forrige runde her.