Dagens anbefalinger

Publisert: 20. januar 2009 kl 11.11
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Orion Securities trekker frem Royal Caribbean Cruises (RCL) som meglerhuset mener kan nye godt av en eventuell Obama-effekt på børsen de neste dagene.

• Nedgraderinger fra meglerhus, deriblant Goldman Sachs, har sendt RCL-aksjen kraftig ned de siste to ukene.
• Disse nedgraderingene har fokusert på gjeldsposisjonen til selskapet og den svake amerikanske økonomien.
• Med en pris/bok-faktor på 0,3 mener vi imidlertid at markedet har gått langt nok i å inndiskontere elendighet.
• Videre er vi ikke like bekymret over balansen som mange andre. Dette skyldes blant annet at alle seks nybygg som RCL har under bestilling, kommer med eksportfinansiering.
• Obama tiltrer som president i dag, og klarer han gjennom den planlagte stimulansepakken og andre tiltak å gjenopprette tilliten til amerikansk økonomi, vil RCL være en opplagt vinner.
• Selv om himmelen på ingen måte er skyfri, mener vi at risk/reward-forholdet er attraktivt nok på dagens utbombede nivåer til at aksjen fortjener en kjøpsanbefaling.

Følg RCL på børsen her.

Orion Securities gjentar sin salgsanbefaling på tankskipselskapet Frontline som de mener lever på lånt tid.
- Av de større selskapene på børsen oppfatter vi Frontline som den klareste halveringskandidaten. Vi anbefaler salg av aksjen med et 6-måneders kursmål på 120 kroner, skriver meglerhuset i Dagens Analyse.

Følg Frontline på børsen her.


Holder på kjøp

Saken fortsetter under annonsen

RS Platou Markets skriver sin morgenrapport at de opprettholder sin kjøpsanbefaling på Aker Solutions, til tross for gårsdagens negative resultatvarsel.

- Resultatvarselet var skuffende, men ikke sjokkerende ettersom de to omtalte prosjektene har vært en utfordring gjennom lang tid, skriver meglerhuset.
- Selskapet varsler et resultat, før skatt og avskrivninger (EBITDA), på 3,1 milliarder kroner i 2008, mot forventninger på 4,4 milliarder. Selskapets guiding for 2009 er uendret på 4,5 milliarder kroner.
- Vi senker vårt resultatanslag for 2009 til 4,25 milliarder for å reflektere det stadig mer utfordrende markedet for oljeserviceselskapene.
- Vi opprettholder vår kjøpsanbefaling, men senker vårt kursmål fra 75 til 55 kroner, skrive RS Platou Markets og legger til at aksjen kan utvikle seg svakt de neste månedene inntil den første boreriggen - Aker Spitsebergen - blir levert i løpet av våren.

Følg Aker Solutions på børsen her.

Q-tips fra Investtech

De tekniske analysene til Investtech peker mot en aksje som ser ut til å være moden for en opptur.
Det gjelder betalingssystemselskapet Q-Free:

Q-Free har brutt den fallende trenden, noe som i første omgang indikerer svakere falltakt. Aksjen har gitt kjøpssignal fra glidende snitt-indikatoren, og signaliserer dermed videre oppgang. Aksjen har støtte ved cirka 9,50 kroner og motstand ved cirka 12,60 kroner. Volumtopper korresponderer godt med kurstopper og volumbunner korresponderer godt med kursbunner. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker aksjen. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal.
Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

Følg Q-Free på børsen her.

Saken fortsetter under annonsen