Dagens aksjetips

Publisert: 3. desember 2007 kl 08.57
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

- De siste måneders kursras har gjort Simtronics så billig at aksjen slippes inn i modellporteføljen. For å få plass, avhendes
motvillig PA Resources, skriver Orion Securities i Dagens Analyse.


Stig Myrseth & co har følgende favoritter:

Kongsberg Automotive er for tiden vårt førstevalg. Med en 2008-P/E på 6,4 fallende til 4,6 i 2009 har aksjen en av børsens laveste P/E-multipler på tross av at inntjeningen er opprettholdbar samtidig som en ualminnelig sterk ordrebok gir god visibilitet for de neste to-tre årene.

Exense vil den 20. desember fisjoneres. Nåværende Exense fortsetter som et rendyrket programvareselskap og vil være markedsleder i Norden innen logistikk og vareforsyning for helsesektoren, mens konsulentvirksomheten som består av 52 konsulenter i Oslo og Trondheim, skilles ut i et eget børsnotert selskap, Exense Consulting. På dagens kursnivå verdsettes programvarevirksomheten implisitt til null noe som etter vår mening er altfor lavt.

Simtronics er en annen av våre favoritter. Etter den siste tidens kursras er oppsiden i dette teknologiselskapet innen oljeservicebransjen betydelig i forhold til vårt kursmål på 5,10.

• Vi er også langsiktig positive til Simrad Optronics. Med en 2008-P/E på 10 er lite fremtidig vekst inndiskontert på tross av at mulighetene er gode for at dette forsvarsselskapet vil bli en vekstmaskin i årene fremover.

Scorpion Offshore er en av de klareste oppkjøpskandidatene på Oslo Børs. Den første riggen i selskapets omfattende nybyggingsprogram er allerede levert, og de neste kommer på løpende bånd utover i 2008. Med raskt avtagende byggerisiko, kraftig økende inntjening og en åpen eierstruktur vil det overraske oss om selskapet fortsatt er børsnotert om ett år.

Saken fortsetter under annonsen