138372953_hakon.jpg

Bytter to aksjer

Publisert: 20. august 2008 kl 10.06
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Sætre dropper SeaDrill og Tandberg til fordel for Blom og Kongsberg Gruppen.
Den nye porteføljen bli som følger:

* Blom besitter unike databaser av kartdata og har utviklet applikasjoner for GPS med ekte bilder i stedet for tradisjonelle kart. Med denne teknologien har Blom en unik posisjon innenfor et marked i sterk vekst, og selskapet burde også være en attraktiv oppkjøpskandidat.

* Yara nyter godt av høye priser på jordbruksprodukter, noe som blant annet medfører økt etterspørselen etter kunstgjødsel fra Yara. Økt gjødsling star i dag som en av flere løsninger på matvarekrisen.

* Oljeserviceselskapet Odim opplever sterk etterspørsel etter avanserte løftesystemer innen seismikk og subsea. Selskapet opplever for tiden sterk ordrevekst, en trend vi tror vil fortsette.

* Songa Offshore er en riggoperatør som eier og driver fire halvt nedsenkbare borerigger og ett boreskip. Selskapet har ingen nybyggrisiko og er godt posisjonert i mellomsegmentet innen flytende rigger.

* Kongsberg Gruppen utvikler og produserer høyteknologisk utstyr til forsvarsindustrien. Selskapet viser en sterk utvikling og er attraktivt priset.

Se de nye porteføljene her.

Saken fortsetter under annonsen