Børstaperne

Publisert: 22. januar 2008 kl 09.05
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Investor Stein Erik Hagen er en av dem som ser milliardformuen sin krympe hver dag som går. Hagen er blant annet største eier i REC. Solcelleeventyret har hatt det største verdifallet av alle selskapene på børsen. Det skriver Dagens Næringsliv i dag. Men Hagen er langt fra alene. I går var det panikk blant investorene på Oslo Børs. Dagen ble den verste på 17 år. Hovedindeksen stupte med 6,4 prosent. Det er det største børsfallet på en dag siden 19 august 1991, da verdien av aksjene på børsen datt med 8,8 prosent. Fra nyttår og fram til i dag har børsen falt med 22,8 prosent. Selskapene på børsen har blitt nesten 500 milliarder kroner mindre verd i 2008.


Stein Erik Hagen er langt fra den eneste som har sett sine verdier blåse bort på børsen. Tørrbulkselskapet Belships har fått blø. Men største eier i rederiet Sverre Tiedeman tar det helt med ro.
- Spiller ingen rolle! Ratefallet vil ikke ha innvirkning på selskapets inntjening i det korte bildet og trenden trenger bare å snu så går det oppover igjen, sier majoritetseier Tiedeman til DN som har måttet se verdien av sin aksjepost i selskapet på 55 prosent forvitre med 110 millioner kroner.

Stein Erik Hagen er nest største aksjonær i Belships.

Hagen krymper

Stein Erik Hagen får blø på børsen. Formuen hans har falt over 10 milliarder kroner siden nyttår.
Det har Finansavisen regnet ut. Stein Erik Hagen har ikke bare stor formue. Han har en gigantisk gjeld, på over 22 milliarder kroner. Ryktene har lenge gått om at Hagen er bekymret over gjeldsbyrden. Noen av selskapene Hagen eier i er blant de største taperne på børsen for tiden. Hagen eier i REC, via Orkla. Bare i Orkla alene lånte Hagen over seks milliarder kroner for å finansiere sine Orkla-kjøp.

Administrerende direktør Nils Selte i Hagens investeringsselskap Canica, hadde i går ingen kommentar til investorens gjeld eller formuestap, skriver avisa.

Saken fortsetter under annonsen