Børsspeilets eksperter 2009

Publisert: 13. januar 2009 kl 14.22
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Aksjemegler Rolf-Otto Hansen, Sparebanken Nord-Norge Sec.

Hansen er megler i Sparebanken Nord-Norge Securities ASA, som er det ledende verdipapirforetaket i Nord-Norge. Selskapets primære virksomheter er innenfor første- og andrehåndsomsetning av aksjer og obligasjoner, aktiv forvaltning og corporate finance. Selskapet er et datterselskap av Sparebanken Nord-Norge og eies av banken First Securities ASA samt de ansatte. Gjennom samarbeide med First Securities representerer selskapet et av de ledende analysemiljøer i Norge.

Analysesjef Stig R. Myrseth, Orion Securities.

Myrseth har vunnet Børsspeilet fem år på rad. Han er analysesjef og grunnlegger av Orion Securities. Orion Securities er et uavhengig fullservice fondsmeglerforetak med 120 ansatte og virksomhet i Norge og Litauen. Orion Securities er medlem av børsene i Oslo, Stockholm, Tallinn, Riga og Vilnius, og vårt analyseteam på 21 analytikere dekker i dag nærmere 200 selskaper med hovedvekt på Norge og Litauen. Orion dekker flere små og mellomstore selskaper på Oslo Børs enn noe annet meglerhus, og har slagordet "Vi oppdager de uoppdagete aksjene!"

Aksjemegler Arne Wessel-Berg, RS Platou Markets

Wessel-Berg er megler i RS Platou Markets AS. Selskapet tilbyr rådgivning, investeringsprodukter, corporate finance- og meglingstjenester for norske og internasjonale kunder. Selskapet fokuserer på mellomstore og store privatkunder og utvalgte institusjoner. RS Platou kjøpte Glitnir Securities AS i oktober 2008 og endret navnet til RS Platou Markets. RS Platou er et internasjonalt ledende meglerhus innen shipping, offshore og finansiering. I tillegg til hovedkontoret i Oslo, er selskapet representert i Singapore, Aberdeen, London, Houston, Moskva, Lagos, København, Shanghai, Istanbul, Geneve og Rio de Janeiro. RS Platou har til sammen rundt 300 ansatte.

Forvalter Håkon H. Sætre, Delphi Fondene

Saken fortsetter under annonsen
Sætre er porteføljeforvalter i Delphi Fondene, som er blant de mer spisse og offensive fondsforvalterne i Norge, og som ser helt bort fra indekssammensetningen i utvelgelsen av aksjer. Forvaltningsmetodikken baserer seg på en kombinasjon av teknisk og fundamental analyse, hvor begge delene vurderes som like viktige for å kunne fatte investeringsbeslutninger. Delphi har sine røtter i Norge tilbake til 1984 og forvalter i dag aksje- og kombinasjonsfond som dekker Norge, Norden og Europa, i tillegg til det globale fondet Dephi Verden. Delphi Fondene er en enhet i Storebrand Kapitalforvaltning.

Forskningssjef Geir Linløkken, Investtech.com

Linløkken er gründer av og forskningssjef i Investtech.com AS, som ble stiftet i 1997, basert på forskning ved Universitetet i Oslo siden 1993. Selskapet legger stor vekt på avanserte matematiske modeller innenfor teknisk analyse. Investtech baserer seg på teknisk analyse og på analyse av innsidehandel når selskapet velger ut aksjer. De ser helt bort fra fundamental analyse. Investtech lever av å selge analyser til abonnenter over Internett, i tillegg til at de lager spesialanalyser for kunder. De ordinære analysene kan delvis ses gratis på nettet, men da er de ikke helt ajourførte på dato.

Økonomisk Rapports superportefølje

Superporteføljen settes sammen av de aksjene flest av ekspertene i aksjekonkurransen Børsspeilet har plukket ut.