Børsene på bena igjen
Verdens største bryggeri, belgiske InBev, opplyser at selskapet vil by 46,3 millioner kontant for det tradisjonsrike amerikanske bryggeriet Anheuser-Busch.
InBev opplyser også at det har "sterk støtte" fra flere banker, inkludert spanske Banco Santander, når det gjelder å skaffe penger til oppkjøpet.
Det 123 år gamle St.Louis-bryggeriet, som lager det kjente Budweiser-øllet, sier på sin side at de vil vurdere budet fra InBev.
Blir oppkjøpet en realitet vil det være det største kontant-oppkjøpet i historien.
Skaper optimisme
Oppkjøpsplanene gir investorene nytt håp om at aktiviteten i markedet vil ta seg opp igjen, og at bankene ikke lukker pengesekken for godt.
- Bankene låner fremdeles ut penger for å sikre sine nøkkelrelasjoner, sier kredittstrateg Suki Mann hos General Societe til Bloomberg News.
- Som bank vet du at du får pengene tilbake på et senere tidspunkt i form at nye støttende forretninger, som for eksempel langsiktige obligasjoner, sier Mann.
- Oppkjøpere blir ikke straffet for å forfølge fornuftige oppkjøp, til tross for de vanskelige markedsforholdene, sier en forvalter til CNBC.
InBev-aksjen klatrer cirka 3,5 prosent i Brussel, mens Anheuser-Busch hopper 8,5 prosent på børsen Frankfurt etter å ha gjort et hopp på 7,5 prosent i den elektroniske etterhandelen på Wall Street i går kveld.
Flere andre bryggerier dras med i kjølevannet fra InBev-budet, deriblant Heineken som klatrer 1,5 prosent.
Flere oppkjøpsrykter
Etter at bankaksjene er blitt hammret i bakken, begynner det nå å svirre rykter om oppkjøp i banksektoren.
Spanske Banco Popular hopper over 6 prosent i Madrid etter spekulasjoner om at en gruppe mexikanske investorer planlegger et bud på Spanias tredje største bank.
- Spekulasjoner om oppkjøp i bankindustrien vil øke fordi prisen på selskapene nå er svært attraktive, sier forvalter Jose Lizan hos Nordkapp Inversiones i Madrid til Bloomberg News.
Royal Bank of Scotland er opp 4,5 prosent i London, HSBC er opp 1 prosent og HBOS er opp 3,5 prosent. Commerzbank er opp over 4 prosent i Tyskland.
Oljen relativt stabil
Prisen på nordsjøolje er markert ned torsdag, men holder seg stadig godt over 130 dollar fatet.
Dette trekker det store oljeselskapene opp. BP, Shell og Total er opp mellom 0,8 og 1,5 prosent.
Overdrevet inflasjonsfrykt
Bekymringer for økt inflasjon har vært i sentrum den siste tiden etter svært "haukete" uttalelser fra sentralbanene i EU og USA.
Men analytikere mener at frykten kan være overdrevet.
- Inflasjonsfrykten ser ut til å være overdrevet. Nå som dollaren styrker seg bør oljeprisen falle, sier strateg Thierry Lacraz hos den sveitsiske banken Pictet til CNBC.
- En årsak til at vi oppgang i dag er at investorene venter å se de første effektene av amerikanske mydigheters tiltak for å stimulere det private forbruket, sier Lacraz.
Førhandelen med amerikanske indeksfutures viser positive tendenser og antyder et comeback på Wall Street i ettermiddag.
Tungvektere løfter Oslo Børs
Hovedindeksen på Oslo Børs har klatret pent torsdag, mye takket være tungvekterne StatoilHydro og Yara.
Vår hjemmlige oljekjempe er opp 1,30 prosent, mens vår internasjonale gjødselgigant er opp 3,04 prosent etter at andre gjødselselskaper har oppjustert sin resultatguiding og Deutsche Bank har oppjustert kursmålet på Yara fra 450 til 500 kroner.
Telenor er er ned 0,95 prosent etter at den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at en fusjon mellom Telenor og TeliaSonere vil kreve betydelig utsalg av eiendeler, noe som gjør en sammenslåing av de to selskapene mindre sansynlig.
Orkla er opp 1,82 prosent, Aker Yards er opp 5,49, og DnB NOR er opp 1,12 prosent.
Hydro er ned 0,90 prosent.
68 aksjer stiger i kurs, 79 faller og 220 er uendret.
Her er dagens nøkkeltall:
OSEBX i Oslo er opp 0,71 prosent.
OMX 20 i København er ned 0,13 prosent.
OMX 30 i Stockholm er opp 0,94 prosent.
FTSE 100 i London er opp 0,91 prosent.
DAX i Frankfurt er opp 0,70 prosent.
CAC 40 i Paris er opp 0,46 prosent.
Olje og gull ned
Nordsjøolje omsettes for 132,79 dollar per fat - ned 2 dollar og 23 cent.
Gull omsettes for 870,50 dollar per unse - ned 12 dollar og 40 cent.
En dollar noteres i øyeblikket til 5,2104 kroner. En euro noteres til 1,5421 dollar.