138377998_berna.jpg

Bernanke leverer

Publisert: 31. oktober 2007 kl 19.18
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Sentrabanksjef Ben Bernanke annonserer at Federal Reserve setter ned dagslånsrenten til bankene med 25 basispunkter.
Det er akkurat hva markedet på forhånd hadde ventet.
Den amerikanske renten er nå 4,50 prosent.

Agressivt

Amerikanske myndigheter har nå kuttet renten med 0,75 prosent i løpet av seks uker. Det er det mest aggeressive rentekuttet side 2001.

- Forebygge

- Dagens handling, kombinert med tiltakene fra september, bør hjelpe å forebygge noen av de skadelige effekter på den brede økonomien som ellers kunne oppstått fra forstyrrelsene i finansmarkedene, sier FED-styret i en uttalelse.
- FED-kommiteen vurderer at oppsiderisikoen på inflasjon omtrent oppveier nedsiderisikoen for vekst etter denne handlingen, sier Ben Bernanke & co.

Enstemmig

- Den økonomiske veksten var sterk i tredje kvartal, og belastningen på finansmarkedene er blitt noe mindre, ifølge Federal Reserve.
- Den økonomiske veksten vil likevel trolig bremses ned på kort sikt, og delvis reflektere itensiveringen av korreksjonen i boligmarkedet, uttaler FED.
Dagens avgjørelse i FED-styret var enstemmig, ifølge Bloomberg News.

Saken fortsetter under annonsen

Kutter også diskonto

FED kutter også den såkalte diskontorenten, som er prisen på direkte lån til bankene, med 25 basispukter til 5,0 prosent.

Wall Street ned

Indeksene på Wall Street falt umiddelbart da retekuttet ble offentliggjort, men ligger stadig godt i pluss.

Analytikere sier til CNN at dette er en ventet reaksjon ettersom de som har spekulert i rentekuttet på forhånd nå tar ut gevinsten.




Saken fortsetter under annonsen