138379530_hang_.jpg

Asia i taket

Publisert: 8. oktober 2007 kl 09.24
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Det asiatiske markedet har tatt turen oppover i dag og en av regionsindeksene satte ny toppnotering.

Grunnen til aksjefesten er arbeidstallene som kom fra USA på fredag. Disse tolkes som at den overhengende resesjonsfaren som har preget markedet så lenge er over. For de eksportpregede markedene i Asia er dette svært gode nyheter. Men, det er delte meninger om disse tallene er så flotte.

På fredag kommenterte makroøkonom i First Securities, Bjørn Roger Wilhelmsen, tallene ovenfor økonomiskrapport.no.

- Vi ser nå tendensene til en oppadgående trend i ledigheten fra bunnen på 4,4 prosent. Det reflekterer nok at veksten i amerikansk økonomi har vært under trend en periode, og det er ikke et særlig bra konjunktursignal. Markedet legger imidlertid lite vekt på det ettersom det var som ventet, sa Wilhelmsen.

Les: USA: - Ikke bra konjunktursignal

Roger Berntsen i Netfonds Bank mener det er en 50 prosents sjanse for at den amerikanske økonomien skal inn i en resesjon. Dette tar han for seg i dagens kommentar.

Les: - 50 prosent sjanse for resesjon

Saken fortsetter under annonsen

Gruveselskapet BHP Billiton er en av driverne i dag, og har løftet med seg store deler av markedet.

- Tallene fra USA gir pekepinn om en myk landing for økonomien, og det er det beste som kan skje for investorene her i området, sier forvalter Leslie Phang til Bloomberg News.

Shanghai-børsen er opp nesten to prosent, samtidig stiger Hang Seng-indeksen i Hong Kong 2,12 prosent. I Japan har markedet flatet ut, Tokyo-indeksen Topix er opp 0,08 prosent, mens Nikkei 225 faller 0,16 prosent.