138372118_hakon.jpg

Anbefaler falne kjemper

Publisert: 25. november 2008 kl 16.17
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Håkon H. Sætre har i løpet av 2008 ligget meget godt an i Børsspeilet, men har vært uheldig i de siste rundene og endte til slutt på tredje plass sammenlagt.

Kommende runde i aksjekonkurransen er en mellomrunde før vi starter en ny ordinær konkurranse i januar.
Anbefalingene som bli gjort i dag gjelder frem til da.

I sin "Juleportefølje" velger Sætre flere av børsens tungvektere som har fått mye juling i det siste, og som bør kunne løfte seg betydelig etter hvert som børsuroen avtar.

Her er Delphi-forvalterens siste aksjetips for i år:

Orkla har kommet veldig langt ned og konglomeratrabatten er rekordhøy. Med mye av verdiene innen defensive sektorer fremstår aksjen meget billig på dagens nivåer.

Tandberg er meget godt posisjonert innenfor videokonferansemarkedet. Miljøhensyn er blant driverne i industrien, og aksjen er lavt priset i forhold til veksten selskapet opplever.

Yara har falt ekstremt mye siden toppen. Kommer det et snev av risikovilje inn igjen i markedet burde oppsiden være stor.

Saken fortsetter under annonsen

Aker ASA har blitt svært billig og prises på linje med kontantverdien i selskapet. Verden trenger fortsatt og utvinne ny olje og fallet i aksjen virker overdrevet.

Questerre Energy er et Calgary-baser leteselskap med store gassressurser i Canada. Ut fra tidlige undersøkelser ser det ut som om potensialet i området kan være på linje med eller bedre enn de største gassforekomstene i Nord-Amerika.


Se alle juleporteføljene her.