138370675_geir_.jpg
Forskningsjef Geir Linløkken i Investtech.

Anbefaler Derivat BEAR

Publisert: 1. april 2009 kl 12.49
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Hovedindeksen på Oslo Børs Hovedindeksen har brutt opp gjennom taket i en fallende trendkanal. Dette indikerer i første omgang svakere falltakt, eller innledning av en mer horisontal utvikling, skriver Investtech i dagens AnalyseNytt.

- Indeksen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 220 poeng. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 220 poeng ved reaksjoner tilbake, påpeker forskingssjef Geir Linløkken.

Volumbalansen er positiv og styrker indeksen på kort sikt. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som kan være et tidlig signal om innledning av en stigende trend også for kursen.

- Vi anser indeksen samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt, skriver Investtech.

Anbefaler BEAR

Til tross for tekniske signaler om videre oppgang anbefaler meglerhuset kjøp av XACT Derivat BEAR.

BEAR er et aksjederivat som gir ekstra avkastning når markedet faller.

Saken fortsetter under annonsen

De tekniske signalene kan være et uttykk for at markedet venter en reaksjon ned, før den vanskelige klatreturen oppover fortsetter.

- XACT Derivat BEAR har brutt den stigende trenden, noe som i første omgang indikerer svakere stigningstakt. Aksjen tester støtten ved cirka 100 kroner. Dette bør gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 100 kroner vil utløse et salgssignal, presiserer Investtech. Og legger til at volumtopper og volumbunner korresponderer dårlig med topper og bunner i kursen. Noe som svekker aksjen. RSI-kurven viser en fallende trend, og kan være et tidlig signal om innledning av en fallende trend også for kursen.

Likevel mener meglerhuset at XACT Derivat BEAR samlet sett er teknisk svakt positiv på middels lang sikt og anbefaler kjøp.

Følg XACT Derivat BEAR på børsen her.