138378485_roger.jpg
Roger Berntsen i Netfonds.

Analysesjef: - Dette blir en kjip uke

Publisert: 22. oktober 2007 kl 14.51
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55
Fallet på Oslo Børs er ikke mer alvorlig enn alt annet som har skjedd i 2007, mener analysesjef i Netfonds Bank, Roger Berntsen. Men dårlige kvartalstall drar ned, sier han til økonomisk rapport.

- Det som er forandret nå er at det er inntjeningen i diverse sektorer som blir berørt. Tidligere har inntjeningen holdt seg tross urolighetene internasjonalt, men nå blir vi berørt av at konjunkturene har snudd i USA, sier han.

Det er naturlig å spørre seg om oppgangsperioden er over, mener Berntsen. Den negative blokken er omtrent like stor som den positive blokken, og derfor er det stor volatilitet i markedet, forteller han.

- Resultatene i tredje kvartal har vært avgjørende, og hittil har de overrasket negativt, noe som preger markedet. I slutten av juli var det subprimekrisen som preget markedene, nå er det inntjeningen i bedriftene, og det jo det helt fundamentale. Man skal være sterk for å stå i mot da, sier Berntsen. Han tror det blir en kjip uke.

Det negative gjennomsnittlige kvartalstallene er verre enn vi har sett på flere år, sier han, men det er ingen grunn til å fortvile.

- Jeg anbefaler å investere i defensive aksjer nå, i robuste selskaper. Materialsektoren, med Yara i spissen, er nok den beste veien å gå nå, mener Berntsen. Også Northland Resources og Crew Gold er sterke kort, mener han.

- Uansett hvordan markedet går, gjelder det å komme seg inn i riktig sektor. Det er ikke mer hokus pokus enn det, sier han.

Saken fortsetter under annonsen

Den andre anbefalingen Berntsen kommer med, er å gå inn i selskaper med høy kontantstrøm.

- Det kan også være lurt å velge selskaper som tjener mye penger hver dag. Det beste nå er kanskje Seadrill, sier Roger Berntsen.