138377015_kurs_.jpg

Aksjehandelen kan halveres

Publisert: 18. desember 2007 kl 08.34
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Børsselskapens overskudd krymper og det blir liten verdistigning, ifølge spørreundersøkelsen Norsk investorbarometer, som Dagens Næringsliv bringer resultatene fra tirsdag. Halvparten svarer at de kommer til å redusere aksjeandelen de neste 12 månedene.

- Skremmende

- Norsk investorbarometer viser en skremmende endring i investorenes syn på børsutviklingen, sier administrerende direktør André Vatsgar i Danske Capital Norge, Danske Banks norske kapitalforvaltningsselskap.
Investorene har vært for risikovillige, og avkastningen fra norske aksjer blir to-tre prosent de neste 12 månedene, ut fra gjennomsnittet av investorenes avkastningsforventninger. En fjerdedel av investorene regner med tap på norske aksjer.


Økt krakkfrykt

- De venter altså en avkastning som er tre prosentpoeng lavere enn den risikofrie renten, sier Vatsgar til DN, og legger til at konklusjonen er enkel; Oslo Børs er ikke noe sted å ha pengene sine i månedene som kommer
Krakkfrykten er utbredt; 14 prosent regner det som svært sannsynlig at det kommer et børskrakk i løpet av tre måneder, mot bare to prosent i september. 69 prosent regner det som litt sannsynlig, mens 17 prosent regner det som svært lite sannsynlig.

En pekepinn

Saken fortsetter under annonsen

Norsk investorbarometer lodder stemningen blant storinvestorene. Slike barometre kan gi en pekepinn på børsutviklingen, men kan også være nyttig for andre enn investorer siden det kaster lys over de økonomiske utsiktene generelt, skriver Dagens Næringsliv.