138427645_sosge.jpg

2010-analyse: Verden ifølge Albert

Publisert: 4. desember 2009 kl 22.22
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

2010 kommer til å bli den beste investeringmuligheten i vår generasjon, eller så blir det begynnelsen på at "tapt tiår" for hele verdensøkonomien, mener Albert Edwards og kollega Dylan Grice i den franske storbanken Société Générale.

I en noe spesielt utformet analyse gir de to et bilde av helsetilstanden i verdensøkonomien slik det ser ut nå (fra omtrent alle tenkelige vinkler) og presenterer sine prognoser for 2010.

Edwards og Grice skriver ikke et eneste ord i analysen, men tegner et bilde ved hjelp av grafer og illustrasjoner som ikke etterlater noen tvil om hva de mener er de beste og verste strategiene i året som kommer.

Det første knytteneveslaget kommer i form av en prognose som viser at både Frankrike, England, EU, USA vil ha opparbeidet økonomiske forpliktelser neste år som er flere hundre prosent større enn underskuddene på de respektive nasjoners statsbudsjetter.

Blant de andre observasjonene er blant annet:

Saken fortsetter under annonsen

* Gull (som nå koster rundt 1200 dollar per unse) har ikke vært billigere siden begynnelsen på 70-tallet.

* Obligasjoner er en klart bedre investering enn aksjer.

* Negativ utlånsvekst i USA.

* Boliglånsrentene vil ligge på rekordlave nivåer til forbi 2015.

* Kjerneinflasjonen i flere land vil falle mot 0%.

Når det gjelder valg av strategi for året som kommer, siterer Edwards styreformannen i det kinesiske statlige investeringsfondet, (China Investment Corp), Lou Jiwei:

Saken fortsetter under annonsen

"It will not be too bad this year. Both China and America are addressing bubbles by creating more bubbles and we're just taking advantage of that. So we can't lose,"

Her er hele analysen fra Société Générale Cross Asset Reasearch:

Saken fortsetter under annonsen

Tidligere analyser:

UniCredit

Danske Bank

Deutsche Bank

Saken fortsetter under annonsen