138420750_runeb.jpg
Rune Bjerke.

14 milliarder i ny kapital

Publisert: 25. september 2009 kl 12.23
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Konsernsjef Rune Bjerke i DnB Nor la på en pressekonferanse på Aker Brygge fredag frem en plan for en gigantiske emisjonen i selskapet.

Banken vil hente 14 milliarder friske kroner i markedet ved selge nye aksjer i selskapet.

DnB NOR vil altså ikke søke Statens Finansfond om tilførsel av kapital.

Innfrir kravet

Egenkapitalgraden i DnB NOR var ved årsskiftet 7,3, godt under EU-kravet på nærmere 10 prosent.

- DnB NOR har en sterk finansiell stilling og tilfredsstiller alle lovbestemte kapitalkrav med god margin. Etter emisjonen og etter full implementering av Basel II vil DnB NORs proforma kjernekapitaldekning per 30. juni 2009 uten fondsobligasjoner bli 10,2 prosent og samlet kjernekapitaldekning 11,3 prosent skriver DnB NOR i børsmeldingen.

"En liten kursendring"

Saken fortsetter under annonsen

Bjerke har tidligere fastholdt at DnB NOR er godt kapitalisert og egentlig ikke har behov for mer kapital.

- Vi har gjennom hvert kvartal i finansuroen bygget kapital med våre positive resultater. Da det stormet som verst i markedene var selvfølgelig kapitaliseringen på dagsorden. Vi har holdt fast på at vi har vært solide nok, men i dag er det en liten kursendring, sier han i dag til DN.no.

Han mener det var en riktig beslutning å ikke hente kapital i perioden da markedene var mest depressive, da det ville blitt utvannende for selskapets aksjonærer, samt vanskeligere å delta.

Han understreker at det ikke har inntruffet noen nye begivenheter som påvirker de operasjonelle resultatene i DnB NOR, og selskapet holder fast på tidligere guiding.

På Oslo Børs stiger DnB NOR-aksjen 6,9 prosent.