138376670_krise.jpg

Vi har et børskrakk

Publisert: 17. januar 2008 kl 09.13
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55
Dagfinn Sundal, avfeier all tvil om årets store fall på børsen er et krakk eller ikke.
- Jeg kjenner lusa på gangen, sier Sundal som har vært i markedet siden 1970 og vært med på et krakk eller to.
- Noen sier at et krakk er ti prosent på en dag. Jeg ser det på sikt og mener vi er midt i et krakk, som mener de siste dagenes ras er blant de verste på mange år.
- Det er ikke mange tilfeller med så stort fall på så kort tid. Det er sjelden jeg har opplevd markedet så negativt. Men etter et krakk kommer alltid en solid oppgang. Jeg ville aldri solgt nå, sier han og håper spesielt ikke de store institusjonene begynner å selge unna. Da vil situasjonen forverres ytterligere, mener han.
Saken fortsetter under annonsen

- Jeg håper de holder hodet kaldt. Det er jobben deres. Man skal ikke pøse olje på ild, sier Sundal til Finansavisen. Sundal ser ikke bort fra at børsen kommer til å falle ytterligere, bortimot 20 prosent fra årsskiftet.
- Jeg tviler på at det faller mye mer, men 20 prosent er jo ganske mye da.

Soleventyret REC er blant de største taperne på børsen siden nyttår. De tre toppsjefene i selskapet har tapt 113 millioner kroner på REC-aksjen siden toppnoteringen i november i fjor. Konsernsjef Erik Thorsens er blitt 27,5 millioner fattigere. Svigersønn til gründer Alf Bjørseth, John Andersen Jr har sett verdien av sine solcelleaksjer falle med 15 millioner kroner. Teknologidirektør Erik Saur har tapt aller mest.



Saken fortsetter under annonsen