138420700_peter.jpg

Bernanke tar feil

Publisert: 24. september 2009 kl 16.39
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Den amerikanske sentralbanken fortsetter hevde at det er tegn til bedring i USAs økonomi.
- Den økonomiske aktiviteten har tatt seg opp etter den kraftige nedturen, sa Ben Bernanke etter møtet i FOMC onsdag.

Men ifølge den kjente kommentatoren, president Peter Schiff i Euro Pacific Capital, er amerikansk økonomi faktisk i verre stand i dag enn den var da resesjonen var på sitt dypeste.

- Ben Bernanke fortsetter sin rekordlange liste av med å bomme på alt. Enda en gang tar han feil, sier Schiff i et webtv-intervju med Yahoo Finance.
- Hvis FED virkelig trodde at økonomien var sunn, hvorfor holdes den da stadig kunstig i live? Hvis Bernanke trekker ut pluggen, vil en syk økonomi dø, sier Schiff.

Bernanke har riktignok aldri sagt at USAs økonomi er "sunn". Schiff refererer til uttalelsen fra FOMC om at de økonomiske forholdene trolig vil kreve at FEDs signalrente holdes på eksepsjonelle lave nivåer i lang tid fremover.

Mot katastrofe

Det er ingen ting som har kommet frem de siste seks månedene som endrer Peter Schiffs oppfattelse av at amerikansk økonomi er på vei mot katastrofe. Han er derimot enda mer sikker på at en virkelig valutakrise er under oppseiling, og at Kina snart vil slutte å støtte USAs ansvarsløse belåning basert på en "fuske-økonomi".

Den kommende kollapsen i dollarkursen og punkteringen av obligasjonsboblen vil ha knusende konsekvenser for vanlige amerikanere og alle investorer som er basert på dollar, mener Shiff.

Saken fortsetter under annonsen

- Økonomien i dag er verre enn den var i mars fordi vi er enda mer forgjeldet. Vi har gravd oss et enda dypere hull, fastslår økonomen.

Se hele intervjuet med Peter Schiff her: