Bør Børson lever

Publisert: 1. juli 2002 kl 11.55
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Fondselskapet Mustang har siden oktober i fjor invitert potensielle kunder på teaterforestillingen Bør Børson jr. i Det Norske Teatret. Tre ganger i uka tilbyr Mustang 40 personer en gratis teaterforestilling mot at de setter av en liten halvtime på forhånd for å lytte til en selskapspresentasjon, drikke champagne og eventuelt røyke en spesiallaget Bør Børson-sigar.

50-60.000 kroner i måneden har det halvt år gamle fondselskapet brukt på å sende potensielle aksjekunder på en kulturaften som de har kalt Bør Børson lever.

- Vi gjør det fordi det virker. Vi får kunder på denne måten, sier en fornøyd administrerende direktør i Mustang, Eirik Reppen. Nesten 250 potensielle kunder er møtt opp. Av selskapets 200 nye kunder i fjor, kom ca. en fjerdedel via denne typen kulturarrangement.

Den sigarrøykende milliardæren Christen Sveaas, som satset 12 millioner kroner i Mustang, er en av de største eierne i fondselskapet.

Før forestillingen avslører også Mustang de tvilsomme valgene Bør Børson jr. selv gjorde.

- Feil nummer én var at han gikk ukritisk inn i enkeltaksjer. Det var bare flaksen som reddet ham. Den andre feilen var at denne oppkomlingen fra bygda ikke var så nøye med å velge rådgivere, og derfor endte med to «luringer», mener Eirik Reppen. Han sier at dersom Bør Børson jr. hadde investert den tusenlappen i aksjemarkedet istedenfor å røyke den som han gjorde i boken som ble skrevet i 1920, hadde pengene ynglet til fem millioner kroner i dag.

Potensielle kunder som har deltatt på Mustangs kulturaften, forteller om fravær av kjøpepress og mas. Men tettere oppfølging av kundene, er et av argumentene for å velge Mustang fremfor konkurrentene. Og noen dager etter forestillingen blir de alle igjen invitert til et personlig Mustang-møte. Mange kommer visstnok.

Saken fortsetter under annonsen

Og er du av dem som har penger i banken, men ennå ikke er invitert. Fortvil ikke. For snart inviterer Mustang flere potensielle kunder på musikalen Chicago - også der er penger et tema