Bli medeier i whiskydestilleri

Publisert: 11. oktober 2004 kl 11.14
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Nordmenns interesse for whisky øker stadig, og noen drømmer til og med om å eie sitt eget destilleri. Nå kan drømmen bli virkelig ettersom Ladybank Company of Distillers - et lite, nytt privat whiskydestilleri i Skottland - tilbyr et fåtall nordmenn å bli deleiere i prosjektet. Så langt har 300 whiskyelskere investert i destilleriet, hvorav en er nordmann. Han ønsker å være anonym.

Ladybank Company of Distillers holder i disse dager på å ta form på den skotske landsbygda, i et område nær verdenskjente golfbaner som
St. Andrews og Gleneagles, samt gamle, vakre byer som Edinburgh.

- Vårt mål er å skape verdens mest eksklusive destilleri og en single malt fremstilt av de beste ingrediensene. Samtidig får eierne et sted hvor de kan koble av og nyte omgivelsene, sier James Thomson, initiativtaker til Ladybank Company of Distillers.

Whiskyen beregnes å være klar først om ti år, men investorer fra Storbritannia og USA har allerede tegnet seg som deltakere i prosjektet. Som første europeere, etter britene, tilbys nå svensker, dansker og nordmenn å få være med og bygge opp dette eksklusive destilleriet.

Seksti nordmenn har mulighet til å bli deleiere til en pris på £2500, litt over 30 000 kroner. I prisen ligger blant annet 120 flasker whisky når den er klar. Eierskapet skal dessuten kunne gå i arv.

Saken fortsetter under annonsen