Bladet for de lesesvake

Publisert: 6. desember 2004 kl 13.11
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

- Vi lanserer lydbladet først og fremst fordi det er mange i byggenæringen som har lese- og skrivevansker i en eller annen grad. Men også en del andre som ikke er særlig glade i å lese får lettere tilgang til bladets artikler, sier ansvarlig redaktør Per Bjørn Lotherington.

Han har sendt ut en pressemelding der generalsekretær Marianne Grønner i Dysleksiforbundet oppfordrer andre til å følge Lotheringtons eksempel.

- De fleste dyslektikere har stor glede av lydbøker, sier hun.

Formannen i Norges Byggmesterforbund, Kjetil Eriksen, sier at mange bygg- og tømrermestre har valgt et håndverk fordi de slet med å lese og skrive på skolen.

- Vi regner derfor med at en god del av våre medlemmer og andre i denne bransjen lettere vil kunne tilegne seg faglig informasjon når de kan høre Byggmesteren som lydblad. På bakgrunn av de erfaringene Byggmesteren nå måtte få, er det naturlig at vi vurderer å tilpasse vår medlemsinformasjon til lydbokformatet, sier han.

Lydbladet er basert på syntetisk tale. Det vil si at en talegenerator leser artiklene fra bladets manuskripter. Lydkvaliteten er derfor ikke den beste.

Saken fortsetter under annonsen