Billig i Oslo

Publisert: 1. juli 2002 kl 12.05
Oppdatert: 24. januar 2008 kl 10.30

Å leie kontorlokaler i Oslo, koster cirka halvparten av Stockholm. Verdens dyreste kontorer ligger fremdeles i London. I City koster det hele 13.546 kroner per år å leie en kvadratmeter kontorplass. Kontorer i Stockholm sentrum koster 5.200 kroner per år, viser tall fra DTZ som er et analyseselskap for internasjonal eiendom. Oslo er ikke med i analysen, men ifølge Norsk Nærings Megling ligger prisene i Oslo på halvparten av nivået i Stockholm.

For 2.650 kroner får man et bra prestisjelokale i Oslo. Leieprisen for hele Oslo sett under ett, endte på kr. 1.400 kroner per kvadratmeter i gjennomsnitt for 2001. Ikke uventet ble prisrekorden i Oslo satt på Aker Brygge, der 400 kvadratmeter ble leid ut for 3.500 kroner per kvadratmeter. Inkludert felleskostnader blir prisen 4.100 kroner, viser tall fra Norsk Nærings Megling.

Prisene falt til dels dramatisk i fjor. I New York og San Francisco stupte prisene med 20 til 40 prosent. Analytikerne i DTZ forklarer dette med 11. september og nedgangstider. Her hjemme var utslagene mindre.

- Mange følte nok usikkerhet lenge før 11. september. Prisene faller litt, men ikke mye. Prestisjelokaler var ned fire prosent i tredje kvartal i fjor, så jeg vil ikke snakke om noen krise. Dagens leiepriser i Oslo dekker så vidt produksjonskostnadene. Og fallhøyden i det norske markedet er dermed langt mindre enn mange andre steder, sier Øystein A. Landvik som er partner i Norsk Nærings Megling.

En gjennomsnittlig kontorslave i Europa opptar for øvrig 17 kvadratmeter, viser tall fra DTZ.

Saken fortsetter under annonsen