Bestilte eksotisk kunst, ...fikk erotikk

Publisert: 1. august 2002 kl 09.36
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Hotellkjeden Rica skal stå for driften av det nye Stavangerhotellet Rica Forum Hotell som er i ferd med å reise seg 21. etasjer over bakken ute på Tjensvoll. Ifølge hovedaksjonær og styreformann Jan E. Rivelsrud blir dette Stavangers høyeste bygning. Det nye Rica-hotellet skal etter planen ta imot sine første gjester 5. september i år.
Det hører med til historien at Rica skal drive hotellet i tett samarbeide med Indremisjonen, som står bak driften av Stavangerregionens største kurs- og konferansesenter.
Den Stavanger-baserte fotografen Petter Hegre fikk i oppdrag å utsmykke det 182 rom store hotellet som får utsiktsrestaurant og fitnessenter i toppetasjen. Hegre er kanskje mest kjent for utgivelsen av boken «My Wife», som viser hans kone i utallige positurer, og da stort sett uten en tråd. Nakenfotos, rett og slett.
Saken fortsetter under annonsen
Det vakte derfor atskillig oppstandelse da Rogalands Avis kunne brette ut Hegres hotellkunst, erotiske nakenbilder av den norsk-filippinske modellen Girlie Stuberg, tatt på øya Boracay. Det skal ikke mye fantasi til å forestille seg hvordan Indremisjonen så på utsiktene til å leve i partnerskap med Stavangers mest sexy hotell...
Mr. Rica, styreformann Jan Eilef Rivelsrud, kommenterte oppstyret rundt Rica-puppene under presentasjonen av Rica-kjedens foreløpige resultattall for 2000. Ifølge Rivelsrud skal fotografen ha blitt sendt av gårde til Østen for å ta eksotiske bilder til hotellutsmykkingen. - ...og så har han trodd at han skulle ta erotiske bilder..., sa Rivelsrud forrige fredag.